Най-големият експеримент за работа от вкъщи - Covid-19 и извънредното положение по света, се превърна в сериозен повод за размисъл. Какво ще бъде бъдещето на домашния офис? Според една компания за подбор на персонал то не е розово.

Снимка 487156

Източник: DirectlyApply

DirectlyApply направиха своята прогноза за това как ще изглежда човекът, който работи от вкъщи, след 25 години. Това е Сюзън - прегърбена и затлъстяла дама, с липса на социални контакти и с влошено зрение.

Компанията казва, че е работила с няколко здравни експерти, за да опише опасностите пред хората, които работят от дома си. Голяма част от тях са свързани с обездвижването, прекаленото седене пред монитор и ограниченото живите контакти.

Снимка 487157

Източник: DirectlyApply

Колкото и плашеща да изглежда Сюзън, DirectlyApply всъщност искат да ни напомнят да вземем мерки за здравето си, когато работим от дома.

Основните са да работим по график и да не си позволяваме да сме достъпни за работодателя си 24 часа в денонощието; да запазим социалните си контакти и да ги поддържаме; да спортуваме редовно и да излизаме сред природата.