"Живей в приказка, в която добрия герой си ти!", "Давам любов, никой няма нужда от хейт!", "Толерантни към лактоза, но не и към тормоза!" - отправяйки тези и още послания под формата на динамични рими и мелодично звучене, Olympus и детската рап банда Poppy Jinks се стремят да се противопоставят на една стряскаща статистика.

Над 80% от всички училища в България са докладвали поне един инцидент на насилие над дете, според данни от 2017 г. насам. Средно 30 прояви на тормоз в училище се случват на ден, а голяма част от тях са свързани с физическа и вербална агресия. В същото време, онлайн тормозът се е увеличил значително през последните години, представлявайки 38% от всички случаи на насилие в училище през 2016 г., в сравнение с 25% през 2010 г.

Снимка 673974

Източник: Olympus

Tази година Olympus постави началото на своя дългосрочен ангажимент в борбата срещу агресията и тормоза в училище. За целта компанията лансира новата си комуникационна платформа, която насърчава малките ученици да отстояват позицията си, да бъдат себе си и да изразяват критично мислене без страх. Стъпвайки на съществуващата от 2012 г. Национална програма (НП) за превенция на агресията и тормоза, Olympus цели да стимулира и подкрепи инструментите на програмата за създаването на сигурна образователна среда без агресия.

Снимка 673972

Източник: Olympus

Затова в тази си мисия марката търси начини да подкрепи хората с най-голяма роля във възпитанието на новото поколение - учителите и родителите. Именно като част от каузата си, Olympus представи колаборация с музикалната група Poppy Jinks - три талантливи момичета между 9 и 10 годишна възраст, които учат и играят заедно. Така се ражда авторската песен "Пий едно студено мляко", която представя амбицията на марката да подхрани това ново поколение на деца с позиция и стимул към по-доброто.

"Създаването на среда, която подкрепя развиването на емоционална интелигентност, увереност и спокойствие, че можеш да бъдеш себе си, дълги години е проблем за българското образование. За нас е важно да вдъхновим децата да вярват в себе си, във възможностите си и в доброто. Да отричат неправдата, да се борят срещу нея и да защитават по-малките и слабите", разказват от Olympus за вдъхновението си зад кампанията.

"Вярваме в наличието на собствена позиция, гледна точка и нейното защитаване сред приятели, в обществото, а дори и в училищата. Личната позиция създава критично мислещи хора, които имат потенциал да бъдат бъдещите лидери на България, а защо не и в света", споделят още от бранда.