Неведнъж сме чували, че зад всеки успял мъж стои една велика жена. И не се съмняваме в истинността на тези думи, защото имаме редица примери за тях. Но и обратното е не по-малко важно, защото не полът е от значение, а брачният партньор.

Тайната на щастливата връзка, бракът и как да се караме успешно

Тайната на щастливата връзка - качественият скандал

Оптимистично ново изследване

Безспорно е, че това как ще се развие животът ни и до какви висоти ще стигнем зависи малко или много от хората, с които сме обградени. А учени от Carnegie Mellon University доказват, че успехът зависи преди всичко от брачния ни партньор.

Те правят експеримент със 163 женени двойки. На тях дават възможност за избор - или да решат по-прост пъзел, или да се борят за по-голяма награда. И резултатът е, че тези, които имат подкрепящи партньори, са по-склонни да рискуват и да се борят, а оттам - и да успяват.

Снимка 511578

Източник: iStock

С наблюдение на въпросните двойки в продължение на половин година се доказва още, че тези, които са избрали предизвикателството, имат по-добър живот, по-добра връзка, развиват се по-добре, по-щастливи са, както и по-стабилни психически. И всичко това се дължи на подкрепящите ги половинки.

Според ръководителя на изследването, подкрепата за решения като смяна на работата и промяна на приятелски кръг е от съществено значение, защото тези избори са важни за благосъстоянието на човек в дългосрочен план, предава Ideapod.

Хората, които имат важна роля в живота ни (като брачните половинки), могат да ни помогнат да успеем, като първо ни помогнат да възприеме възможностите, които живота ни предлага. Те обаче могат и да спрат нашия растеж, като стопират търсенето ни на тези възможности.

Снимка 511576

Източник: iStock

Затова едно от решаващите условия за успех се оказва изборът на половинка в живота. А ето и няколко примера на известни двойки, които са най-правилната подкрепа за тази теза.

Веднага се сещаме за Барак и Мишел Обама, Марк Зукърбърг и Причила Чан, Джей Зи и Бионсе. Те може да са успешни в различни сфери, но общото между тях е, че успехът им не би бил възможен без подкрепата на техните половинки. И те не го отричат, а дори го изтъкват.

Бившият американски президент неведнъж е признавал, че Мишел е неговата опора в живота, на която винаги е разчитал. И без нея никога не би стигнал до Белия дом. Основателят на Facebook също определя съпругата си като най-важния човек в живота му, който има основен принос за това, което е днес.

Бракът, отслабването, здравословният начин на живот и връзката между тях

Слабеем или дебелеем след брака

Вече знаем как да отслабнем

Бионсе също често изпада в откровения по адрес на Джей Зи и не крие, че нямаше да е тази жена, която всички познават и харесват, ако вечер не сприбираше у дома точно при този мъж.