Със сигурност феновете на Аpple очакват есента с нетърпение, защото през септември би трябвало да бъде представен новият iPhone 15. Ако традицията бъде спазена, разбира се.

Apple iPhone 15, ShrimpApplePro и каква ще е формата на следващия модел

Ще заприлича ли iPhone 15 на Android

Как ще изглежда телефонът

Но понеже дотогава има още доста месеци, а от компанията, базирана в Купертино, обичат изненадите, разбираме, че Apple са решили да направят iPhone 14 още по-цветен.

От 14 март в продажба ще бъде пуснат нов цвят - жълт. Той ще бъде наличен за iPhone 14 и iPhone 14 Plus, като предварителните поръчки ще стартират още от 10 март. По този начин цветовата гама на устройствата се увеличава до цели шест цвята - полунощ, астро бяло, червено, синьо, виолетово и новото жълто.

Снимка 609519

Източник: Apple

И както можем да предположим, откъм спецификации iPhone 14 и iPhone 14 Plus няма да бъдат променени с нищо, единственото ново в тях ще бъде свежият жълт цвят. Тялото отново ще бъде алуминиево, а екранът керамичен, за да се запази устойчивостта на надраскване.

Снимка 609518

Източник: Apple

Цветът може и да е нов, но цената също ще остане както досега - 799 долара за Phone 14 и 899 долара за iPhone 14 Plus. От Mashable са имали възможност да видят на живо жълтия iPhone 14 Plus и споделят, че нюансът е ярък, но в същото време кремав. Жълтото няма как да ни заслепи, но пък е достатъчно атрактивно, за да привлече вниманието.

iPhone 14 и проблемът с новата функция за отчитане на катастрофи

Защо iPhone 14 звъни в полицията без причина

Apple е наясно с проблема

А Apple са помислили и за тези, които хем ще искат новия жълт iPhone 14, хем ще ги е страх да не го изпуснат от ръцете си - в продажба ще бъдат пуснати силиконови калъфи в същото жълто. Новият цвят ще бъде достъпен в над 60 страни, като сред тях са Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, и Великобритания.