Apple внедри в часовниците си функция, която автоматично изпраща сигнал до бърза помощ, ако часовникът отчете, че собственикът му е паднал и се нуждае от помощ. 

iPhone 14, iPhone 14 Pro и Pro Max и защо Apple “орязва” производството на базовия си модел

Защо Apple “орязва” производството на iPhone 14

Неочаквано слаб интерес

Тази година компанията внедри в часовниците си и в новата серия iPhone 14 подобна услуга, която обаче звъни на бърза помощ или полицията в случай, че сензорите в устройствата засекат данни за катастрофа при движение с автомобил. 

Оказва се обаче, че новата услуга не работи толкова ефективно и се активира в доста нелепи ситуации, с което всява паника и грешно алармира органите на реда и бърза помощ. 

Снимка 586656

Източник: Apple

The Guardian съобщава за над 10 случая в САЩ, при които iPhone 14 е набрал спешния номер 911, когато собственикът му всъщност не е участвал в никаква катастрофа, а просто се е возел на увеселително влакче. 

Изглежда, че сензорите в телефона не правят особена разлика между резките изкачвания и спускания на влакчето и удар при движение на пътя. 

Снимка 590430

Източник: iStock

Регистриран е и случай, при който моторист по случайност изпуснал телефона си, докато карал, при което телефонът му автоматично уведомил всичките му близки контакти, че човекът е пострадал в катастрофа. 

iPhone SE и какви промени да очакваме от следващия модел

Как ще се промени следващият iPhone SE

Крайно време беше

От Apple са наясно с проблема и са обявили пред Wall Street Journal, че с времето новата услуга ще се усъвършенства и ще започне да различава по-акуратно фалшивите сигнали от реалните такива.