5G смартфоните вече са тук и ще стават все повече през следващите месеци и години, докато 5G мрежите правят първите си стъпки в различни райони по света.

Очакванията са, че всички предстоящи iPhone 12 модели на Apple ще разполагат с 5G свързаност, но наскоро научихме, че може би все пак ще видим по-евтин iPhone без модем за новата мрежа.

Става въпрос за т.нар. iPhone 12 mini, който грабна заглавията преди няколко дни.

Снимка 498234

Източник: iStock

Изтекли данни в мрежата разкриха, че Apple най-вероятно готви общо четири нови телефона, сред които има и "mini" модел с екран от 5.4 инча.

Той ще е и най-евтиният сред тазгодишната генерация на iPhone, a анализаторът Том Форт от DA Davidson смята, че именно бюджетният iPhone ще притежава само 4G връзка, предава Phonearena.

От сайта припомнят, че компанията Rosenblatt Securities направи подобна прогноза още миналата година, но според нейните очаквания 4G моделите ще са не един, а два.

Големият въпрос е колко ще струва базовият модел, имайки предвид, че 5G телефоните на Apple най-вероятно ще са по-скъпи от тези с 4G свързаност.

Миналогодишният iPhone 11 започваше от 699 долара, което ни кара да мислим, че по-малкият iPhone 12 mini ще е по-евтин.

iPhone 12 Pro Max, Apple и резултатите от бенчмарковете на процесора във флагмана

Разочароващи резултати от iPhone 12 Pro Max

Екранът му също не е като за 2020 г.

Всички отговори ще получим в рамките на следващите две до три седмици, когато се очаква Apple да покаже серията iPhone 12 в целия й блясък за първи път.