Лъки Банско Ски & Релакс спечели доверието и гласовете за най-добър ски хотел в България според World Ski Award.

World Ski Awards е единствената световна инициатива, която оценява и излъчва победители за реални постижения в ски туризма във всяка от 25-те най-добри нации за ски туризъм в света. Стартирала през 2013 г., World Ski Awards има за цел да популяризира и поощри ски индустрията в целия свят.

Наградата идва след сериозна конкурентна надпревара със седем от най-известните и утвърдени в бранша 4- и 5-звездни самостоятелни и "бранд" хотели, представители на световни хотелски вериги. Гласуването за наградата се провежда онлайн на уебсайта на WSA. Право да гласуват имат професионалисти, работещи в ски индустрията, както и потребители на ски услуги.

Снимка 561148

Източник: Лъки Банско Ски & Релакс

Сион Рапсън, управляващ директор на World Ski Awards: "Нашите победители представляват най-доброто от световния сектор на ски туризма и моите поздравления са за всеки един от тях. Деветата годишна програма на World Ski Awards получи рекорден брой гласове от потребителите на ски по целия свят. Това показва, че апетитът към ски туризма никога не е бил по-силен и предсказва добра тенденция, че глобалното възстановяване набира скорост."

Банско е определен за най-добър ски курорт през 2021 г. в България. Останалите две категории са за най-добър ски бутиков хотел и най-добра ски хижа.

Verbier, Швейцария е най-добрият ски курорт в света, според престижната класация.

Ски туризмът е жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона посещения на скиори се извършват всяка година в повече от 2500 ски курорта, които са дом на над 6 милиона хотелски легла.

Гордеем се, че български независим хотел е носител на най-престижната световна награда за най-добър ски хотел в България! Пожелаваме още много успехи на всички колеги, които успяват в тези трудни времена да радват туристите с качеството на световно ниво!