Колкото и да не ни се иска, дойде отново времето да изпратим лятото и да се подготвим за есента, учебната година и дните в офиса. А тази смяна на сезоните винаги е свързана и с промяна на гардероба. Преди да тръгнем на шопинг обаче е добре да се запознаем с най-актуалните тенденции и да си харесаме тези, които ще паснат на нашия стил. А защо не и да решим да експериментираме с нещо ново и различно.

5-те типа джинси, които ни трябват за есента

5-те типа джинси, които ни трябват за есента

Някои вероятно вече ги имаме

Тихият лукс

Всички сме виждали дрехите с големи лога на луксозни марки, които отдалече крещят, че са скъпи. Напоследък обаче забелязваме, че повечето известни личности се сдържат да се появяват с тях. А най-богатите хора на света обичат изчистените модели. 

Да се облечеш така, че да изглеждаш луксозно, без всички от километри да разбират коя точно марка са дрехите ни, е много по-ценно от това да си отгоре до долу в лога. Именно този тих лукс е една от актуалните тенденции за студените месеци. А за да я постигнем трябва да заложим предимно на класически модели в неутрални цветове, които да съчетаваме лесно и успешно.

Снимка 632029

Източник: iStock

Нюд и огнено

Неутралният, телесен цвят, който напомня на разтопено масло, е сред актуалните за сезона. Той лесно се комбинира с други цветове, а и кореспондира с предишната тенденция за тихия лукс, защото изглежда скъпо, особено ако е в комбинация с правилната материя - например коприна.

Мнозина модни експерти пък твърдят, че класическото червено ще е цветът не само на есента, но и на тази зима. Червеното ще замести успешно розовото, което властваше през лятото благодарение на манията по Барби.

Ако искаме да сме изцяло в крак с тенденцията, може да се облечем от главата до петите в огнения цвят. Ако пък ни липсва смелост, и един червен акцент във визията ни пак е достатъчен за да се открояваме. 

Металически блясък

Него виждаме всяка зима в празничните модели на колекциите и някак го свързваме най-вече с посрещането на новата година. В последните месеци от 2023 г. обаче може да заложим на него в големи дози и различни цветове. Не говорим за малко пайети или звезден блясък, а за изцяло блестяща визия, която със сигурност ще ни направи център на внимание.

Снимка 632028

Източник: iStock

Голямо, черно палто

Тази неостаряваща класика се завърна на модните подиуми и със сигурност няма да сгрешим, ако изберем точно тази връхна дреха за следващите месеци. Тя се съчетава перфектно както с елегантна рокля, така и с офис визия или по-спортно облекло с дънки и кецове. С каквото и да сме облечени, просто го мятаме отгоре и сме готови за излизане.

Снимка 632022

Източник: iStock

Флорални мотиви

Свикнали сме да ги виждаме предимно в колекциите за сезон пролет/лято, но тази есен цветята отново ще са навсякъде - върху блузи, пуловери, жилетки, а защо не и панталони и поли. По-различното е, че са най-често върху черна или сива основа, на която се открояват още повече и създават настроение и в най-мрачния ден. 

Снимка 632023

Източник: iStock

Чорапогащници

Те са задължителна част от гардероба ни за по-студените месеци, ако обичаме и тогава да ходим с рокли и поли. Но този сезон е добре да разнообразим тези в телесен и черен цвят с модели, които са създадени да изпъкват, да бъдат акцент в облеклото. Залагаме на смели, ярки цветове, с които можем да направим по-интересен и най-скучния тоалет.

Снимка 632025

Източник: iStock

Бизнес стил

На ревютата на много от най-големите модни марки видяхме завръщане на строгата бизнес визия - поли тип молив, бели ризи, раирани сака и дори вратовръзки за дамите. Разбира се този тоалет не е за всяка работна среда, но ако ни допада този тип визия, можем спокойно да заложим на нея, без да се притесняваме, че ще изглеждаме скучно.

Снимка 632026

Източник: iStock

Големи чанти

Чантата, която побира всичко необходими и същевременно е модерна, е мечтата на всяка жена. Тази есен няма нужда да се мъчим с малките клъчове, защото големите му събратя, които наподобяват пазарски торби, имаха своя звезден миг на подиума и скоро ще ги виждаме навсякъде около нас, предава Marie Claire.

Джейн Бъркин - жената, вдъхновила емблематичната чанта Hermès Birkin

8 неща, заради които винаги ще помним Джейн Бъркин

Певицата, актриса и модно вдъхновение почина на 76 години

Големи шалове

Още един аксесоар, който е добре да е в по-големи размери за тази есен. Както ни представиха някои модни марки, той се носи по подобие на пончо и освен че ни топли в по-студените дни, разнообразява тоалета ни и показва, че сме в крак с тенденциите.