Джинсите са от малкото дрехи, които можем да носим във всеки сезон. Това пък идва с допълнителния бонус, че не ни се налага да купуваме "модни" модели постоянно. И все пак есента се задава, а с нея - и относително нови тенденции при денима.

Защо белите джинси са денимът на пролет 2023

Кои са джинсите, които всички искат тази пролет

Жокер: не са сини

"Относително", защото няма нищо изненадващо - кройките и цветовете, които шестваха по улиците в последните месеци, са все така актуални. Ето петте тенденции според Who What Wear.

Широки и все по-широки

Дойдоха ни като глътка свеж въздух след скини манията. И определено широките джинси са ни любими и ни дават повече свобода. За есента бихме ги съчетали с елегантен тренчок и мокасини.

Тъмни и елегантни

Забравяме за избелелите и протрити джинси, както и за скъсаните. Ред е на изглеждащите безупречно тъмносини с права линия, които преспокойно можем да носим и на вечерно парти например.

Джинсови поли

Завърнаха се отпреди няколко десетилетия с пълна сила и явно няма да си ходят. Полите от деним са идеални и за есента, стига да са с миди или макси дължина.

Ниска талия

Още едно завръщане от началото на 2000-те години - суперниската талия се настанява и при джинсите, за щастие или нещастие.

Изцяло джинсова визия

Преди години правилото гласеше никога да не носим джинси с джинсово яке или джинсова риза. Е, правилото днес е обратното. Можем да ги съчетаем в абсолютно еднакъв нюанс на синьото или да поиграем с контрастите, например черни джинси и светлосиньо яке.