За някои хора кариерата е всичко. За други тя е начин да си осигурят висок стандарт на живот. А за трети - възможност да се занимават с това, което искат. Независимо от кой тип сме, със сигурност поне веднъж сме си задавали въпроса кое е разковничето на успешната кариера.

Както в личния живот, така и в професията, успехът е комплексно понятие. Той не само има различни аспекти и тълкувания, но и зависи от множество фактори. Ето кои са основните пет начина да си гарантираме по-успешна кариера.

Самоусъвършенстване

Когато спрем да надграждаме себе си, значи е време да сменим работното място. Всеки ден трябва да се водим от желанието да научаваме нещо ново, да трупаме познания и умения. Това със сигурност няма да остане незабелязано, а и ни носи лично удовлетворение.

Можем да се запознаем с възможностите за допълнителна квалификация, които компанията предлага. Ако няма подобни, всеки курс или дори онлайн обучение в сферата, в която работим, ще ни помогнат да бъдем по-компетентни и уверени в това, което вършим.

Снимка 432304

Източник: iStock

Комуникация с колегите

В офиса прекарваме по-голямата част от времето си и е просто задължително да работим в спокойна и приятелска среда. А хората се държат с нас така, както и ние с тях.

От ежедневното "Добро утро" до отзивчивостта, когато колега има нужда от помощ - всичко се цени и ни създава добър имидж. Умението за работа в екип е едно от най-важните качества, които трябва да усвоим, дори да се целим към лидерска позиция.

Правилно менажиране на работните ангажименти

За да сме успешни на работното място, трябва да умеем да управляваме времето си и да го използваме по най-пълноценен начин. Един от триковете това да се случи е като си правим ежедневен списък със задачите.

Важно е не само да ги опишем, а и да ги приоритизираме. Да бъдем наистина добри в това, което вършим, неизбежно се свързва и с рутината, която изграждаме с времето. Така подреждането на ангажиментите става от само себе си.

Задачите, които ще ни отнемат най-много време, не бива да оставяме последни, защото по този начин си гарантира стреса от крайните срокове. А удоволствието от отмятането на задачите една след друга е гарантирано.

Снимка 432305

Източник: iStock

Баланс

Желанието да бъдем най-добрите може да има и обратен ефект. Когато стигнем до степен на прегаряне, продуктивността ни спадат драстично.

Започват да се проявяват и физически симптоми, които пречат на работата ни - главоболие, отпадналост. И тогава единственият изход е дълга отпуска. Но неразположението може да повлияе отрицателно на кариерата ни.

Затова не бива да забравяме, че ключът към успеха се крие в баланса. Трябва да умеем да "изключваме" от работа, да се научим и да си почиваме пълноценно, да зареждаме батериите. Затова и времето сред природата и най-близките хора ще ни помогне да бъдем свежи и продуктивни.

Добър сън

Всички тези съвети се обезсмислят, ако не оползотворяваме пълноценно нощите си. Времето за почивка е от съществено значение за това колко продуктивни ще бъдем през деня. Затова като най-добрия съвет за успешна кариера определено може да се изведе качественият сън.

За него на първо място ни е необходим качествен матрак. А смяната на стария с нов моментално ще промени към добро усещането от часовете, прекарани в леглото. Точния за нашите нужди и изисквания лесно ще намерим в серията Нани Sirena.

Снимка 432298

Източник: iStock

Матраците с мемори пяна комбинират модерни технологии в областта, за да ни гарантират едновременно добра опора на тялото, комфорт, постоянен антибактериален ефект и контрол на температурата. Така се будим отпочинали и готови за предизвикателствата на новия ден и на успешната ни кариера.