Национален кастинг за най-красивия българин се проведе вчера в "Буда бар Приве" в Кемпински-хотел-Зогравски.

Победителят ще представи страната ни на финала на световния конкурс "Мистър Свят", който ще се проведе в Сеул, Южна Корея в края на годината .

Елитното жури с председател собственичката на Модна агенция "Визаж" Евгения Калканджиева, която скоро очаква първото си дете, младата актриса Елен Колева, старши треньорката на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева и гримьорката Силвия Стойчева единодушно избра деветимата финалисти.

Поради големия брой атрактивни младежи, журито взе решение да одобри не пет, а девет кандидата, които ще бъдат представени пред организаторите на световния конкурс.

Българинът, който ще замине за Азия ще бъде избран от централата на "Мистър Свят" в Лондон.

Певицата Петя Павлова и топ модела на "Визаж" Виктория Джумпарова, изненадващо се присъединиха към журито, наслаждавайки се на атлетичните тела на няколкото разголили се красавци.

В начлото на следващата седмица ще бъде известно името на избранника, а до тогава в очакване ще тръпнат Мартин Страхилов, Калоян Велков, Милен Милев, Георги Георгиев, близнаците Георги и Кирил Станеви, Мартин Мартинов, Пламен Бонев и Владислав Маноилов, съобщава club.bg.