През февруари модната къща Fendi представи последната колекция, по която Карл Лагерфелд е работил приживе - есен-зима 2019/2020. След 54 години в ролята си на творчески директор, на Седмицата на модата в Милано преди дни бе показана и първата колекция, която не е дело на дизайнера.

След смъртта на Лагерфелд, постът му във Fendi се наследи от Силвия Вентурини Фенди. А от моделите на последното ревю стана ясно, че духът на Карл все още е жив в модната къща. 

Колекцията пролет-лятото 2020 бе представена в шоурума на модната марка в Столицата на модата. Подиумът бе преобразен в пътека, огрян от светлината на изгряващото слънце - символ на новото начало след смъртта на Карл.

Снимка 444275

Източник: GettyImages

Въздействието бе допълнено и от музикалния фон на ревюто -  ретро хитът "Let the Sunshine In" и други парчета от преди няколко десетилетия.

Снимка 444274

Източник: GettyImages

Силвия Вентурини Фенди не скри вълнението си от факта, че именно на нея се пада честта, но и голямата отговорност да даде тон на това ново начало. А представените модели ни настройват на ретро вълна с естествените, пастелни цветове и комбинациите с кожа.

Снимка 444276

Източник: GettyImages

Те са поредното напомняме, че Fendi е марка с дълга история, в която обаче актуалното е винаги на преден план.

Снимка 444277

Източник: GettyImages

Карл Лагерфелд и каква е причината цял живот да носи ръкавици

Защо Карл Лагерфелд винаги носеше ръкавици

Един от многото комплекси на дизайнера

Флоралните мотиви също не са пропуснати, а акцент в колекцията са връхните дрехи, с които със сигурност няма да останем незабелязани на улицата. Те пресъздават и характерния за Карл силует, пише GQ Style.