На първия кастинг за "Модел на България 2008" Благоевград бяха избрани 25 момичета, които ще продължат в надпреварата, съобщи агенция PRoFile.

Момичетата преминаха през серия от национални кастинги в цялата страна, но до конкурса бяха допуснати само тези, които се доближаваха до световните изисквания - височина от 172 см. до 182 см. и мерки, близки до перфектните 90-60-90. Журито бе особено затруднено в избора на участничките.

Официалната дизайнерка на модна къща "Одета" Донка Лазарчева бе приятно изненадана от физическите данни на момичетата, убедена че новата й колекция от коктейлни и булчински рокли ще бъде професионално представена от избраните момичета.

Коафьорският екип от Магама и Вили Боршукова направиха пробни прически за 5 модни дефилета на участничките, а фирма "Стил" ще изработи подходящи спортни обувки за 5 дневните репетиции, официални обувки и сценични ботуши.

"Роси стил" демонстрираха 3 вида бански костюми, половинки и цели за танците и представителното дефиле. Аксел Хадри ще изработи колекция от естествени, висококачествени плетива. Ансамбъл Пирин пък ще подготвят най-богатата колекция от фолклорни костюми за началото на конкурса, който ще се проведе на 22 октомври в благоевградската зала Яворов с подкрепата на община Благоевград и Благоевград БТ.

Победителката ще се окичи с уникална корона и ще получи възможността да представи българската красота на 20-тото юбилейно издание на "Мис Модел на Света 2008", който ще се проведе на 22 ноември в световно известната зала "Прозорец към Света" в Хонг Конг.