Заедно с Тайланд и Шри Ланка, Ботсвана е другият предпочитан хабитат на слоновете. Именно в последната от трите топ дестинации ни чака резерват, в който тези огромни и добри животни се разхождат навсякъде свободно. И не само.

Тайланд, Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort и нощувките в стъклени балони сред слонове

Една нощ в тайландската джунгла

Със слона, моя приятел

Лагерът Zarafa е част от природозащитната туристическа компания Great Plains и се намира в резервата Селинда, в северната част на Ботсвана. Защитената местност свързва делтата на Окаванго с националния парк Чобе и всяка точка от лагера предлага зашеметяваща гледка към лагуната Зибадяня.

Но това, с което е най-прочуто това туристическо място, са слоновете, които си позволяват най-голяма близост с посетителите и буквално се разхождат пред прозорците на бунгалата им.

Естествено, както предполага и самата защитена територия, те не са единствените екзотични (особено за нас) животни в района, които можем да видим.

В региона е пълно с леопарди, лъвове, гепарди, биволи, червени антилопи лехве, зебри и жирафи. Да не гововорим за останалите редки видове, за които не сме и чували.

Освен сафарита и разпускащи масажи, луксозният лагер предлага частен басейн към всяко бунгало, както и още куп екстри, достъпни за всички гости, като библиотека и фитнес на открито.

Естония, Антигуа и Барбуда, Барбадос и страните, които издават визи за дигитални номади

Как да се преместим в Барбадос (и не само)

3 оферти за дигиталните номади

Какво повече, ако имаме нужда да сменим тотално обстановката. Но пък е добре да знаем, че цената на една нощувка за двама е 1530 щатски долара.