В последните години Тайлнад е всe по-популярна туристическа дестинация и определено има защо. А сега имаме още една причина да посетим страната.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort е поредното вълшебно място в Тайланд, което ни дава възможност за различно и незабравимо преживяване. Стъклените балони в джунглата, са най-новата придобивка на мястото, са единствените по рода си с света, в които можем да прекараме една нощ в естествения хабитат на слоновете.

Поставени върху дървени подиуми, т.нар. jungle bubbles са обградени само и единствено от природа. Te са дело на компанията Eye In The Sky и са създадени от високотехнологична полиестерна тъкан

А в тях откриваме лукс, разположен на 22 кв.м. Голяма спалня, малък хол с диван и малко място, в което да си вземем душ.

Срещу сумата от 570 долара на нощ за двама получаваме кошница с храна за вечеря, пълен минибар и денонощно обслужване. В рамките на курорта има и "стандартен" хотел, в който също може да отседнем, за да се порадваме на слоновете, спасени от различни точки на света, които са били подлагане на тормоз, пише Daily Mail.

През 2015 г. тайландският комплекс стана популярен със своето Black Ivory кафе. Специфичното при него е, че се прави от изпражненията на слонове, които се хранят с кафе по време на сухите периоди в Югоизточна Азия.

 Port Lympne Hotel, къщичката сред лъвовете и какво е да спим сред дивите животни

Да спиш сред лъвове и тигри

Едно нестандартно преживяване

Преминаването на зърната през храносмилателната система на огромните животни отнема цели 17 часа, по време на които киселините в стомаха неутрализират горчивината на кафето. Така се създава сорт, който струва 180 долара за килограм.