Когато излезе първият сезон на "Западен свят", сериалът много бързо спечели фенове заради различната си концепция и заплетен сюжет. А струваше на HBO цели 100 милиона долара, което за сериал през 2016 г. бяха ужасно много пари.

Теса Томпсън, Vogue, роклите ѝ за “Тор: Любов и гръмотевици” и “Западен свят” и това ли е най-добре облечената жена в Холивуд в момента

Това е най-добре облечената жена в Холивуд

Според Vogue

Това пък доведе до напълно логичното подновяване за втори сезон, а след това и за трети, и за четвърти. Джонатан Нолан, създателят на "Западен свят", се надяваше, че ще има и поне пети сезон, за да може да завърши историята така, както първоначално е запланувал.

Но на този етап това няма да се случи, защото от The Hollywood Reporter разбираме, че HBO са взели решението да прекратят сериала. На пръв поглед, решението може и да изглежда изненадващо предвид факта, че "Западен свят" има немалко фенове, но се оказва, че рейтингите не са никак добри.

Оказва се, че рейтингът е бил висок за първия и втория сезон, но при трети се е получил осезаем спад, който е продължил и в четвърти. Одобрението на критиците също спада с всеки следващ сезон. В първите два сезона имат около 80% одобрение, докато трети и четвърти около 70%.

И все пак, не е официално потвърдено, че ниските рейтинги са причината за прекратяването на сериала, но именно това звучи като най-логичната причина. А и в момента HBO не може да се оплаче от липсата на драматични сериали, които да привличат зрители.

"Последните оцелели" (The Last of Us), HBO Max и кога да очакваме сериала, базиран на играта

Кога да очакваме екранизацията на The Last of Us

До премиерата на "Последните оцелели" остават още...

Става дума за "Домът на дракона" (House of the Dragon), "Белият лотус", "Наследници", "Еуфория" и дългоочаквания "Последните оцелели" (The Last of Us).