Още от началото на 2020 г., когато се разбра, че HBO работят върху екранизация на хитовата игра The Last of Us, знаехме, че това ще бъде сериал, към който интерес със сигурност няма да липсва.

The Last of Us, Педро Паскал, Бела Рамзи и първи трейлър на сериала по играта на НВО Мах

Първи трейлър на сериала по The Last of Us

Какво да очакваме от заглавието на НВО Мах

Не само защото геймърите, които са превъртали играта, ще искат да видят достойна ли е екранизацията, но и защото има много фенове на апокалиптичните сериали. Към това трябва да добавим, че Педро Паскал ще влезе в ролята на Джоел, а Бела Рамзи в тази на Ели.

И така рязко интересът е вдигнат. В края на миналия месец HBO пуснаха трейлър на "Последните оцелели", който ни подсказа, че в деветте епизода на сериала действието ще се развива 20 години след като цивилизацията е била почти напълно унищожена. Тогава Джоел получава задачата да изведе Ели от зоната за карантина, което не е никак лесно, но той се съгласява заради наградата.

Но от една обикновена мисия спасяването се превръща в приключение, което ще промени животите и на двамата. А и за оцеляването си ще зависят един от друг. В някои от останалите ключови роли ще видим Габриел Луна като Томи, Анна Торв като Тес, Нико Паркър като Сара, Мъри Бартлет като Франк и Ник Оферман като Бил.

The Last of Us, Габриел Луна и участието на актьора в сериала, базиран на едноименната игра

Терминатор влиза в адаптацията на The Last of Us

Габриел Луна ще взема една от главните роли в сериала, базиран на едноименната игра

Но освен всичко това, трейлърът не ни даде насока кога да очакваме сериала. Само бе загатнато, че ще го видим догодина. Е, вече имаме много по-голяма конкретика. Направо премиерна дата и тя е 16 януари, което е страхотна новина, защото чакане все пак няма да бъде толкова дълго.