Едва ли има фен на някоя от популярните филмови поредици, който да не се развълнува от възможността да се сдобие с някой от предметите, асоциирани с любимия му персонаж. Затова и не е изненадващо, че подобни реквизитни артикули са били продавани на търг и то за внушително високи суми.

Electronic Arts и краят на "Междузвездни войни" - съкращенията, които разработчика на видео игри прави

Защо няма да има нова видео игра по "Междузвездни войни"

Ето какво се случва в Electronic Arts

Така например пръчка, която е използвал Даниел Радклиф във филма "Хари Потър и Затворникът от Азкабан", е била продадена за цели 52 000 долара, а пък реквизитен чук от филм за Тор на Marvel, е достигнал дори повече - 81 000 долара. И още един пример - дреха, носена от Маколи Кълкин в първия филм "Сам вкъщи", си е намерила нов собственик срещу "скромните" 47 500 долара.

Сега обаче е дошъл редът и на емблематично облекло от друга обичана филмова поредица - "Междузвездни войни". Може би едно от най-запомнящите се облекла в цялата история на франчайза, а и на кино индустрията изобщо, са секси златните бикини, които покойната актриса Кари Фишър носи в първия филм.

Комплектът е съставен от няколко части и включва горнище, долнище и аксесоари, сред които и гривни. На търг, ръководен от Heritage Auctions, златните бикини на принцеса Леа са били продадени за забележителните 175 000 долара.

Другият реквизитен артикул на "Междузвездни войни", който също вече си има нов собственик, е миниатюрен самолет Starfighter, използван отново при снимките на първия филм от поредицата. Сумата, за която е бил купен той, е милион и половина долара. Според Heritage Auctions този Starfighter е един от само двата малки самолета, създадени за продукцията.

Колкото до комплекта бикини, носени от Кари Фишър, самата актриса е споделяла, че си е мислела, че режисьорът Джордж Лукас се е шегувал, когато ѝ ги е показал.

Джейк Лойд - актьорът от “Междузвездни войни”, който от години се бори с психични проблеми

Актьорът от “Междузвездни войни”, който от години се бори с психични проблеми

Трагичната история на Джейк Лойд

В интервю за NPR преди смъртта си през 2016 г. тя издава, че се е чувствала "почти гола", което далеч не е предпочитаният от нея стил. Актрисата не скрива, че това я е притеснило и допълва също, че по време на снимките е трябвало да седи "много изправена, за да няма гънки".