Тази година се навършват 25 години от излизането на "Междузвездни войни: Епизод 1 - Невидима заплаха". Феновете на фантастичния франчайз със сигурност са наясно, че именно в тази част за първи път се появява образът на малкия Анакин Скайуокър, който по-нататък се превръща в злодея Дарт Вейдър.

Electronic Arts и краят на "Междузвездни войни" - съкращенията, които разработчика на видео игри прави

Защо няма да има нова видео игра по "Междузвездни войни"

Ето какво се случва в Electronic Arts

Ролята на Анакин е изиграна от Джейк Лойд, който вече е мъж на 35 години. От много време насам обаче той не участва във филми и е далеч от светлините на прожекторите.

В интервю за Scripps News неговата майка - Лиза Лойд, разкрива, че синът ѝ всъщност от дълги години насам се бори с психични проблеми и в момента е в психиатрично заведение.

Пред изданието жената споделя, че Джейк е започнал да има проблеми в гимназията. Тогава тя е забелязала, че той започва да се променя.

"Той започна да говори за "реалности". Не знаеше дали е в тази реалност или в друга реалност. Наистина не знаех точно какво да отговоря на това", разказва майката на момчето.

След като тя го води на лекар, ѝ казват, че синът ѝ може би има биполярно разстройство. Изписани са му лекарства, които обаче сякаш не дават резултат.

Въпреки тревожното му състояние, през 2007 г. Джейк Лойд завършва гимназия. Малко след това обаче положението започва драстично да се влошава. Той изпуска много от лекциите си в колежа и казва на майка си, че усеща, че "хора с черни очи" го гледат втренчено и го следят.

Следват още прегледи при лекари и нова диагноза - параноидна шизофрения. "Това го хвърли в още по-лоша депресия. Беше наистина трудно", спомня си Лиза Лойд.

Тя допълва също, че синът ѝ не вярвал, че е болен и затова е спрял да си взима лекарствата. Тогава състоянието на Джейк Лойд се влошило толкова, че започнал да халюцинира.

В интервюто майка му разкрива, че в момента той е в психиатрично заведение. Постъпил е преди 10 месеца, а му остават още осем от престоя там.

"Той се справя много по-добре, отколкото очаквах. Става малко по-социален", допълва Лиза Лойд.

Тя споделя също, че десетилетия след участието си в "Междузвездни войни", Джейк продължава да е фен на сагата.

Трейлър на Rebel Moon - филмът на Зак Снайдър, вдъхновен от "Междузвездни войни"

Филмът на Зак Снайдър в духа на "Междузвездни войни"

Трейлър на Rebel Moon

"Обича всичко ново от "Междузвездни войни". Хората си мислят, че Джейк мрази "Междузвездни войни". Но всъщност ги обича", завършва майка му.