Покрай кончината на Кърсти Али тази седмица се замислихме за живота и смъртта на актьорите. Една от тъжните истини за знаменитостите и артистичната душа е, че те често са в разрушителна комбинация.

Кърсти Али и новината за смъртта на актрисата от “Бар наздраве”

От какво почина актрисата от “Бар наздраве” Кърсти Али

Емблематична на екран и още по-невероятна майка и баба

Много велики актьори загиват трагично млади, след като се борят със зависимост и психични заболявания, но работата им продължава да живее и увековечава таланта им. От друга страна, някои от великите актьори на XX век изживяват достойно своя дълъг живот, като продължават да работят чак до смъртта си.

И в двата случая обаче, не всички получават шанса да видят последните си филми, пуснати на бял свят. От Stars Insider подбират няколко такива примера, а ние се спираме на девет от тях.

Чадуик Боузман

Снимка 527231

Източник: GettyImages

Чадуик Боузман почива внезапно от рак на дебелото черво през 2020 г., шокирайки феновете си и развлекателната общност. Той скрива болестта си и продължава да се снима чак до смъртта си. Филмът Ma Rainey's Black Bottom с негово участие от 2020 г. излиза няколко месеца по-късно, като актьорът получава много посмъртни награди и номинации.

Робин Уилямс

Снимка 494547

Източник: GettyImages

Великият Робин Уилямс се появява в един последен филм преди смъртта си. Това е "Нощ в музея: Тайната на гробницата" (2014 г.). Уилямс има рядко заболяване, наречено деменция с телца на Леви, което става и причината за самоубийството му през 2014 г. Малко преди излизането на филма.

Кари Фишър

Снимка 337101

Източник: GettyImages

Кари Фишър снима няколко филма, които не са пуснати преди смъртта. Фишър винаги е била открита за борбите си с психичното здраве и пристрастяването, като почива от сърдечен арест през 2016 г. След нейната смърт излизат три филма: "Междузвездни войни: Последните джедаи" (2017 г.), Have a Good Trip: Adventures in Psychedelics" (2020 г.) и "Wonderwell" (2022 г.).

Уитни Хюстън

Снимка 491018

Източник: GettyImages

Уитни Хюстън е една от най-великите ар енд би певици на всички времена, но не е тайна, че има труден личен живот. Въпреки че славата ѝ основно е покрай музикалния ѝ талант, тя се появява и в няколко филма. Уитни завършва продукцията на филма "Спаркъл: Соул дива" (2012 г.) малко преди да умре от свръхдоза.

Хийт Леджър

Снимка 588491

Източник: GettyImages

Хийт Леджър има изключителна кариера за такъв кратък живот. Изпълнението му на Жокера в "Черният рицар" (2008 г.) му носи посмъртния Оскар. Филмът "Сделката на доктор Парнасъс " (2009 г.) също е пуснат след смъртта му и се радва на широк интерес. Леджър за съжаление почива от свръхдоза лекарства, отпускани с рецепта, едва на 30-годишна възраст.

Ейми Уайнхаус, Хийт Леджър, Мерилин Монро, Майкъл Джексън - известни личности, починали от свръхдоза

Знаменитости, починали от свръхдоза

Проклятието на 27-те години

Стан Лий

Снимка 389075

Източник: GettyImages

Стан Лий всъщност не е актьор, но като създател на вселената на Marvel, той обича да прави епизодични роли в собствените си телевизионни предавания и филми. Той почива на достолепната възраст от 95 години, но се появява в "Капитан Марвел" (2019 г.) и "Отмъстителите: Краят" (2019 г.), които са пуснати след смъртта му.

Брус Лий

Снимка 596335

Източник: Instagram / jake_g.pr

Брус Лий вече е изключително известен за времето си, когато трагично загива на 32-годишна възраст. Филмът "Дракона идва" (1973 г.) излиза месец след смъртта му. Младият актьор и майстор на бойните изкуства умира доста внезапно от мозъчен оток, вероятно причинен от предписано болкоуспокояващо.

Брус Лий, вода, бъбреци, хипонатриемия и новата версия за смъртта на актьора

Да починеш от пиене на твърде много вода

Нова версия за смъртта на Брус Лий

Пол Уокър

Снимка 578319

Източник: GettyImages

Пол Уокър е най-известен с главната си роля във филмовата поредица "Бързи и яростни". Той почива внезапно по време на снимките на "Бързи и яростни 7" (2015 г.). Автомобилът, с който Уокър катастрофира, докато е на пасажерската седалка, се разбива край пътя и избухва в пламъци. Продукцията на филма е завършена с помощта на CGI и няколко сцени, в които братята на Уокър са използвани като заместници.

Марлон Брандо

Марлон Брандо е един от великите актьори на XX век. Последният му проект e анимационният филм Big Bug Man. Въпреки, че вече е болен по време на озвучаването на продукцията, той успява да направи всички запис, докато е в дома си на респиратор. Почива от дихателна недостатъчност през 2008 г., но филмът, за съжаление, остава неизлъчен.