Вечно усмихнатата и енергична Керана познаваме добре от музикалната сцена. За първи път обаче ще можем да я видим в една по-различна светлина, а именно като актриса в театъра, с дебюта ѝ в представлението "Всяка първа сряда".

Свободна, безразсъдна и пълна с живот - Керана и нейният Космос с  (и без) Космонавтите

Свободна, безразсъдна и пълна с живот - Керана и нейният Космос с (и без) Космонавтите

Когато умираш да пееш, да танцуваш и да си в центъра на вниманието

Ролята ѝ предлага режисьорът на постановката - Емил Марков, с когото и ще си партнира на сцената. Той остава впечатлен от нейните страст, отдаденост и харизма, когато е с групата си "Керана и Космонавтите", а певицата от своя страна, приема без колебание, тъй като много харесва текста на пиесата и интерпретацията на Емил Марков. Него пък познаваме и от комедийното представление "Съседите отгоре" на Сеск Гай, в което си партнира с Лилия Маравиля, Силвия Петкова и Иван Бърнев.

На сцената Керана и Емил Марков се сработват наистина добре, защото имат прилики с героите си от пиесата. Те са различни хора от различни поколения, които трудно можем да си представим, че биха могли да имат нещо общо.

Снимка 659842

Източник: Artvent / фотография Иван Ерменков

Керана е в ролята на красиво, но опасно момиче, а Емил Марков - на запазен, но попрезрял мъж. Двамата сключват сделка - той ѝ плаща, а тя му дава тялото си. Слагат всичко на масата - пари, секс, страхове, мечти. Без угризения и без оправдания. Никой обаче не е готов за това, което ще се случи.

Следват невъздържани реакции, взаимни провокации, непредвидими последствия. Неусетно двамата стигат отвъд представите за морално и неморално, правилно и грешно. И всичко това е заради необяснимото желание да се докоснат истински. Превръщат се в "нормални хора за нормален секс", както гласи и подзаглавието на спектакъла.

"Смях и сълзи, нежност и гняв! Чакай, май става дума за любов? Неприемлива и невъзможна? Ако е така, дали ще я познаят?", пита се режисьорът Емил Марков, който и влиза в ролята на мъжа в постановката.

Снимка 659843

Източник: Artvent / фотография Иван Ерменков

Нейн автор е австрийският драматург Щефан Фьогел. Той е един от най-поставяните автори на българската театрална сцена, познат с пиесите си "Булчинската рокля", "Влюбена, сгодена, изчезнала", "Алонсо", "Басейнът", Bella Donna и др.

Във "Всяка първа сряда" ще видим още работата на художника Ванина Цандева и ще чуем музиката на "Керана и Космонавтите".

Prima Facie с Елена Телбис - премиера на новия моноспектакъл в „Топлоцентрала“

“На пръв поглед” - Елена Телбис в търсене на справедливост в Prima Facie

Актрисата поставя нов моноспектакъл на българска сцена

Премиерата на "Всяка първа сряда" е на 7 април от 19:30 ч. в "Theatro отсам канала". Следващата дата на представлението е 22 април, а цялата информация за него е тук.