С шумни съседи вероятно всеки се е сблъсквал. Не всеки обаче може от една такава на пръв поглед обичайна ситуация да създаде филм.

“Великденско вино”, Константин Илиев, Явор Гърдев, Владимир Пенев и новата премиера в Народен театър “Иван Вазов”

Как Народният театър ще възкреси образа на Васил Левски

Нов прочит на стара класика

Точно това прави испанецът Сеск Гай, който вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж, пише сценария на Sentimental - комедия, която се оказва успешна и получава цели пет номинации за награди Гоя.

Адаптация на филма, но за театрална сцена, създава режисьорът Емил Марков и за първи път у нас ще можем да я гледаме на премиерата на 3 декември в Theatro отсам канала. Представлението е озаглавено "Съседите отгоре" и ще ни представи едни бурни отношения "по съседски".

Снимка 597402

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменков

Историята ни запознава с Ана (Силвия Петкова) и Хулио (Иван Бърнев), които са заедно от години и отдалечени от рутината във връзката си. В момента, в който се нанасят в нов апартамент, нещата започват да се променят. От съседите им от горния етаж почти непрекъснато се чуват викове и стонове.

Дали от ревност, завист или пък от копнеж по един по-пикантен живот, Ана и Хулио започват често да спорят. Ситуацията се нажежава още повече, когато Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на вечеря. Това е моментът, в който нещата ескалират до комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на едната двойка и обикновения начин на живот на другата. Накрая едно неприлично предложение взривява всичко.

Снимка 597401

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменков

Какъв ще се окаже развоят, остава зрителите да разберат. Представлението обещава да ги спечели с острия си и прям диалог, игра на думи и поредица от комични ситуации.

“С гръб към залеза”, Яна Борисова, Димитър Коцев-Шошо, Александра Сърчаджиева и новата премиера в Театър “Сълза и смях”

Когато и тъгата има красива страна

“С гръб към залеза” - една ужасно нежна и страшно смешна история

Премиерата на "Съседите отгоре" е на 3.12. (събота) от 19:30 ч. в Theatro отсам канала.

Следващата дата за представлението е 14.12. (сряда), а цялата информация за него е тук.