Ясмина Реза е един от най-популярните и харесвани съвременни автори на постановки. А театрите както по света, така и у нас продължават да поставят нейни творби на сцена именно заради таланта ѝ да говори за най-вълнуващите човешки проблеми с великолепно чувство за хумор и проницателна ирония.

“Блажени са блажените” от Ясмина Реза с премиера в Театър 199 “Валентин Стойчев”

“Блажени са блажените” или когато нищо не е перфектно, както изглежда

За щастието и нещастието, в които се преплитат комичното, абсурдното и трогателното

Най-новото нейно представление, което да гледаме на софийска сцена, е "Три версии на живота". В него историята на две семейства и техните разправии обещава да ни разсмее до сълзи. А споровете им обхващат въпроси от може ли да се яде, след като сме си измили зъбите, до плоски ли са галактическите сияния.

В този ред на мисли, тази постановка е за всеки, на когото му е омръзнало от големите теми, но и от дребнотемието. Както и за всеки, който е омръзнал сам на себе си. "Три версии на живота" предлага да излезем от положение, като поразсъждаваме през смях за човека и вселената.

С режисурата на представлението се захваща един също толкова актуален български режисьор, а именно - Стоян Радев. Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, а сценографията - на Илияна Кънчева. В главните роли на сцената пък ще видим актьорите Александра Димитрова, Йордан Ръсин, Камелия Хатиб и Адриан Филипов.

“От какво се страхува Вирджиния Улф” на Тея Сугарева с Александра Димитрова с премиера в I AM Studio

Другото лице на Вирджиния Улф

“От какво се страхува Вирджиния Улф” на сцената на I AM Studio

Премиерата на "Три версии на живота" е на 28 февруари от 19:30 ч. в I AM Studio (ул. Георги С. Раковски 149). Следващите дати са 20 и 25 март, а цялата информация за представлението е тук.