Положението е извънредно и до болка познато. Такова ще бъде поне още няколко седмици, за да предпазим както себе си, така и близките си от всички-знаем-какво.

Коронавирусът, безплатните онлайн тренировки и как да спортуваме вкъщи

Безплатни онлайн тренировки по време на карантина

Защото и спортът вкъщи е здраве

Ясно е, че можем да уплътняваме времето с книги, с настолни и видеоигри и с филми и сериали. Всички те обаче са си голямото заседяване, защото въобще не са свързани с движение. И, да, напълно закономерно ще повлияят (естествено че неприятно) на извивките на фигурите ни.

Разбира се, ние правим всичко възможно, за да останем във форма. И разбира се, изолацията ни най-малко не е повлияла на желанието да се заплесваме по сексапилни жени. 

Ето така и ето затова, в стремежа си да бъдем активни и да се чувстваме добре, попаднахме на три профила в YouTube, с които тренировката в домашни условия е нещо елементарно.

Не се изисква абсолютно никакво оборудване, само малко място, време и желание. Тренировките са предвидени за жени (ама естествено), но нищо не пречи и на мъжката част да се пробва.

Памела Райф (Pamela Reif)

От селекцията ни Памела е с най-многото абонати в YouTube - цели 1,93 милиона. Причината не е само във факта, че е супер стегната и секси, а и защото тренировките ѝ не отнемат много време.

Така с нея и само в рамките на 10 минути можем да направим ефективна тренировка за горната част на тялото. Всяко упражнение е с продължителност 30 секунди, а почивка не е предвидена.

Иначе, в канала на Памела Рейф има най-различни тренировки - както за различни части от тялото, така и такива, които го вкарват в действие цялото. Има и такива, които са за по-напреднали, и там нещата са доста сериозни и интензивни.

Мади Лимбурнер (Maddie Lymburner)

На второ място по абонати е Мади, която може да се похвали с 1.72 милиона. Тренировките с нея също не отнемат много време, не ни е необходимо и нищо откъм оборудване.

Тук отново има тренировки за цяло тяло, които отнемат 20 минути. Конкретно в тази по-горе работните серии са малко по-дълги - 45 секунди, но между тях има и кратка почивка за поемане на въздух.

Мади няма да ни остави сами в заниманията - освен че ни показва как точно се изпълнява всяко едно от упражненията, тя ни дава и указания за техниката им.

Но не всички тренировки отнемат по 20 минути - има и такива, за които ни трябват само четири, но пък изпотяването и задъхването са гарантирани. Разбира се, има и тренировки, в които да ползваме и гирички, ако имаме такива под ръка.

Хедър Робъртсън (Heather Robertson)

Профилът на Хедър има над 280 000 абонати. Тя самата е сертифициран личен треньор, модел и обича да живее здравословно.

Трябва да отбележим, че тренировките ѝ са по-дълги и, респективно, по-изтощителни, но всичко е така замислено, че да имаме необходимото време да поемем и малко въздух.

Последните видеа са част от специалния 12-седмичен тренировъчен план, който Хедър е решила да сподели с нас. Ако решим да го следваме, ще тренираме заедно с нея пет пъти седмично.