Запалването на фенерите винаги е било част от отбелязването на юбилеите на кралица Елизабет. Платиненият няма да е по-различен и пред Бъкингамския дворец ще бъдат запалени много такива. Но те ще са част от специална скулптура.

Tree of Trees e 21-метрова стоманена конструкция, която "съдържа" 350 дървета.

Всички фиданки са насадени в стоманени саксии и са различни видове, характерни за Великобритания. Цялостната визия на конструкцията напомня на едно гигантско дърво и е част от проекта The Queen's Green Canopy за залесяване на страната.

Tree of Trees е дело на британското архитектурно студио Heatherwick Studio и ще бъде окончателно завършен тези дни. Фенерите на "дървото" ще бъдат запалени вечерта на 2 юни - денят, в който се поставя началото на официалните тържества по случай 70-та годишнина на кралица Елизабет на престола.

След края на тържествата за платинения юбилей цялата стоманена структура ще бъде демонтирана, а 350-те саксии с дървета ще бъдат разпределени между различни граждански групи из цяла Великобритания, след което ще бъдат засадени като част от проекта за залесяване, съобщават от Dezeen.

Трайфъл с лимони и амарети - официалният сладкиш за платинения юбилей на кралица Елизабет

Специалният сладкиш в чест на Елизабет II

Десертът е посветен на платинения юбилей