С ролята си на Малката русалка Хали Бейли влезе в историята като първата тъмнокожа актриса, изиграла принцеса на Дисни. Филмът е игрална версия на една от любимите детски истории и тъй като все пак е създадена днес, в едни по-толерантни времена, е било особено важно актрисата да запази идентичността си.

Колко изкара "Малката русалка" в боксофиса през първия си уикенд на екран

Колко спечели "Малката русалка" през първия си уикенд на екран

Оправда ли очакванията

За тази цел от Дисни не пестят средства. Всъщност се оказва, че за трансформацията на косата на Хали Бейли е похарчена шестцифрена сума, пише E! News. Точно така, за да бъде претворен характерният червен цвят на косата на принцеса Ариел, са били нужни "скромните" 150 000 долара, че дори и повече.

Камил Френд, коафьорката, която е част от екипа на "Малката русалка", разкрива, че косата за Хали Бейли е трябвало да бъде правена няколко пъти, тъй като не е имало как да бъде преизползвана. Камил споделя още, че дори е отишла да се запознае със семейството на актрисата в главната роля и е започнала да разбира защо е било наистина важно естествената ѝ коса да се запази.

Хали Бейли е с дълги расти, които има от петгодишна. "Те са огромна част от това, което съм", споделя самата тя в интервю.

По време на снимките на "Малката русалка" растите ѝ са с дължина от 60 см, но решението те да не бъдат скрити под перука е на коафьорката Камил Френд. "Щеше да изглежда налудничаво", категорична е тя.

Какво да очакваме от "Малката русалка" на Роб Маршал с Хали Бейли и Мелиса Макарти

Какво да очакваме от "Малката русалка" на Роб Маршал

Хали Бейли заслужава похвали и призове за ролята си на Ариел

За да изглежда косата на Ариел възможно най-естествено, около растите на Хали Бейли е трябвало да бъде увита друга коса. Така не е било нужно косата на актрисата да бъде подстригвана или боядисвана. И точно защото не се е наложило да бъде променяна структурата на косата ѝ, Хали Бейли е останала повече от доволна от резултата.