Месеци преди да излезе на екран, филмът "Малката русалка" на Роб Маршал беше критикуван, оплюван и коментиран по различни причини. От 26 май обаче можахме да видим и какво точно представлява първата игрална версия на класическата анимация на Disney, базирана пък на приказката на Андерсен.

Какво да очакваме от "Малката русалка" на Роб Маршал с Хали Бейли и Мелиса Макарти

Какво да очакваме от "Малката русалка" на Роб Маршал

Хали Бейли заслужава похвали и призове за ролята си на Ариел

И ако оставим критиката настрана, можем да видим, че филмът за русалката Ариел, изиграна тук от Хали Бейли, се е представил доста добре в боксофиса през първия си уикенд на екран. Всъщност повече от добре.

118 милиона долара са приходите му само в САЩ, където филмът излезе в уикенда, в който се отбелязва Денят на загиналите във войните. Понеделникът също е неработен ден и се очаква тогава още американци да се отправят към киносалоните, за да гледат "Малката русалка".

Снимка 619542

Източник: Форум Филм България

Извън Америка филмът е спечелил грубо 69 милиона долара в 51-а различни държави през първия си уикенд, пише Variety. Ако продължава със същите темпове, филмът на Роб Маршал може и да успее да "избие" цената си - бюджетът на продукцията е 250 милиона долара.