С конструкторите Lego са израснали не едно и две поколения, а дори и днес, когато компютърните игри и интернет са необятен източник на забавление, някои намират точно това, което търсят, в малките части за сглобяване.

Lego, Brickit и приложението за телефон, което реди блокчета чрез изкуствен интелект

Как да редим Lego с изкуствен интелект

Това тотално променя играта

Виждали сме различни впечатляващи произведения на креативността и сръчните ръце, създадени от Lego. Но до този момент не бяхме попадали на цял автомобил от конструктор, който на всичкото отгоре може да се движи. Е, само с до 27 км/ч, но отново си е впечатляващо.

Toyota GR Supra е един от емблематичните спортни автомобили, по който са въздишали много малки и пораснали момчета. А по случай неговата 35-годишнина Lego Japan, Legoland Japan и Toyota Gazoo Racing решават да създадат модел в реални размери, но от 477 303 парчета конструктор.

Колата е решена в жълт цвят, малко по-широка и по-тежка (1885 кг) е от оригиналната и вдига доста по-малко от нея - но пък се движи, и то на ток, което си е истинско постижение.

И въпреки че моделът е направен предимно от тухлички Lego, гумите, шофьорската седалка, воланът, километражът и други детайли са от истинска Supra. Освен това има и работещи светлини.

За да се стигне до финалния резултат, който е наистина впечатляващ, екипът преминава през над 3000 часа разработка и 2400 часа сглобяване.

Lego и планът на компанията да произвежда всички части от рециклирани пластмасови бутилки

Lego ни поднася нова изненада

За радост и на малки, и на големи

А впечатляващият макет в мащаб 1:1 е логично продължение на решението на Lego да пусне 299 броя реплика на Toyota GR Supra като част от своята серия Speed ​​Champions Summer 2021. Те са с доста по-малки размери, но отново впечатляват с детайлност, предава Robb Report.