Ситуацията с лавинообразното отказване от короната на няколко момичета от конкурса Мис САЩ, става все по-обсъждана в големите световни медии. Наяве започват да излизат някои неудобни истини за грозната страна на този формат.

Тихият бунт на Мис САЩ - защо 3 кралици на красотата се отказаха от короната

Тихият бунт на Мис САЩ - защо 3 кралици на красотата се отказаха от короната

Какви са причините за оттеглянето на момичетата

Припомняме, че първата оставка бе тази на Клаудия Мишел - директорката на социалните мрежи на Мис САЩ. Като причина за напускането си тя е посочила "токсичност на работното място и тормоз" и е казала, че носителките на титлата "трябва да бъдат изслушани, а не заглушавани".

Три дни по-късно Мис САЩ Ноелия Войт обяви, че се отказва от титлата си заради проблеми с психичното здраве. "Никога не правете компромис с физическото и психическото си благополучие. Нашето здраве е нашето богатство", написа тя в Instagram профила си.

Само ден след нейното оттегляне, последва и това на Мис Тийн САЩ Ума-София Сривастава. Тя пък обясни решението си с това, че нейните "лични ценности вече не са напълно в съответствие" с тези на конкурса.

Подгласничката ѝ - 19-годишната Стефани Скинър, след това също заяви, че не иска короната. "Почтеността ми и характера ми винаги ще са преди короните", са били думите ѝ пред New York Post.

В интервю за Good Morning America на ABC пък майките на две от вече бившите Мис САЩ за първи път коментират ситуацията и споделят повече за причините за оттеглянето им.

Жените първо са уточнили, че говорят от името на на дъщерите си, тъй като на тях им се налага да спазват споразумение за неразкриване на информация. По думите им мечтата на момичетата се е оказала кошмар, тъй като са били "тормозени и притискани в ъгъла".

Барбара Сривастава - майката на Мис Тийн САЩ Ума-София Сривастава, е заявила, че семейството им "не може да продължи този панаир". Нейните твърдения са, че дъщеря ѝ е била тормозена от организацията Мис Вселена, както и че личните ѝ социални мрежи са били наблюдавани.

Майката на Мис САЩ Ноелия Войт - Жаклин, също е допълнила, че дъщеря ѝ е била карана от организацията да мълчи.

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

След трудна и продължителна борба, тя отнема живота си едва на 30 години

И двете жени са призовали за прекратяването на участията във всички конкурси, свързани с Мис САЩ, като са споделили, че не искат други момичета да бъдат подлагани на същия тормоз, през който са минали и дъщерите им, пише BBC.