Да спечели титлата Мис е мечта за много момичета по света. През последните няколко дни обаче в САЩ няколко носителки на короната се отказаха от нея.

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

Красотата никога не е всичко - трагичната история на Мис САЩ 2019 Чесли Крист

След трудна и продължителна борба, тя отнема живота си едва на 30 години

Първата, която го направи, бе Мис САЩ 2023 Ноелия Войт. Тя "подаде оставка" преди малко повече от седмица. На 6 май, понеделник, тя сподели, че се оттегля, за да се "фокусира върху психичното си здраве", пише Е! News.

"Осъзнавам, че това може да се окаже голям шок за мнозина. Никога не правете компромис с физическото и психическото си благополучие. Нашето здраве е нашето богатство. Милиони благодарности на всички вас за вашата постоянна и непоколебима подкрепа. Време е за следващата глава", написа 24-годишната Фойгт в пост в Instagram.

Само два дни по-късно - на 8 май, сряда, Мис Тийн САЩ също обяви, че се отказва от короната. 17-годишната Ума-София Сривастава сподели в своя Instagram профил, че е взела решението "след внимателно обмисляне", тъй като е установила, че "личните ми ценности вече не съответстват напълно на посоката на организацията."

Тя е отбелязала също, че никога не е очаквала да се откаже от титлата при такива обстоятелства, но признава, че е благодарна за възможността.

"... щастлива съм, че имах привилегията за това преживяване, но ако това е само една глава, знам, че историята на живота ми ще бъде наистина невероятна", допълва още Мис Тийн САЩ Ума-София.

Нейната подгласничка - 19-годишната Мис Тийн Ню Йорк Стефани Скинър пък е последната американка, която се е отказала от титлата. Тя издава, че и взела "изключително трудното" решение да не приеме короната след оттеглянето на Ума-София.

"Работих толкова упорито и жертвах толкова много за целта да стана Мис Тийн САЩ. И въпреки че тази титла беше моя мечта, вярвам, че нещото, което никога няма да направя, е да се отрека от характера си", споделя Стефани пред People в интервю от вчера, 13 май.

Алехандра Родригес - 60-годишната Мис Буенос Айрес, която е напът да влезе в историята на Мис Вселена

Алехандра Родригес - 60-годишната Мис Буенос Айрес, която е напът да влезе в историята на Мис Вселена

Тя е адвокат, изглежда великолепно и доказва, че възрастта е само число

Макар и да признава, че изборът ѝ е бил "изключително труден", тя също така допълва, че е уверена, че това е "правилното решение".