Състезанията под шапката на Мис Вселена се радват на голям интерес по цял свят. Всяка нова коронована Мис, както и подгласничките й винаги предизвикват въодушевени реакции и много коментари. А тазгодишната Мис САЩ не е изключение.

Р'Бони Габриел, конкурсът Мис Вселена и как Мис САЩ спечели короната за 2023 г.

Ето я новата Мис Вселена

На 27 години от САЩ

Тя е Ноелия Войт и получи своята корона през изминалия петък, 29 септември, в Рино, Невада. 23-годишната Ноелия е Мис Юта, а на второ място успя да се класира Мис Хавай Савана Ганкиевич.

Ноелия беше избрана между 50 момичета, като събитието в петък показа 20-те финалистки, от които пък бяха избрани петте най-красиви. Освен Мис Юта и Мис Хавай, в топ 5 влязоха и Мис Пенсилвания, Мис Тексас и Мис Уисконсин.

Ноелия успя да впечатли журито ни Мис САЩ с това, че се гордее с венецуелските си корени. Попитана как ще допринесе за организацията на Мис Вселена като неин глобален посланик, тя отвърна, че е венецуело-американка и ще работи за свързване на различните общности в Щатите.

След скорошна промяна в регламента на състезанията под шапката на Мис Вселена, за първи път в Мис САЩ се включи омъжена дама - това е Джулиана Морхаус-Локлиър, носителка на титлата Мис Мейн. Тя обаче не стигна до топ 20, съобщава CNN.