Колкото и изтъркано да звучи, Олимпийските игри в Токио наистина бяха много по-различни от всички останали. И не, не само заради факта, че се проведоха в условията на пандемия.

Токио 2021, Лоръл Хъбард, отпадането й и думите й за участието на Олимпийските игри

Какво се случи с първия трансджендър спортист на Олимпийски игри

С медал или със спорна слава си тръгва

За първи път в историята на игрите в надпреварата по вдигане на тежести участва трансджендър спортист - Лоръл Хъбард. Тя не успя да спечели медал, но все пак накара всички да говорят за нея.

Около целия този шум и подписани петиции друг трансджендър атлет успя да влезе в историята. Според People, Ребека Куин от националния отбор на Канада по футбол е първият открито заявил се трансджендър атлет, спечелил златен медал от Олимпиада.

Това се случи след като Канада подеби Швеция след изпълнението на дузпи на финала в турнира за жени. През септември миналата година Куин използва профила си в Instagram, за разкрие, че е трансджендър.

Именно оттогава използва само фамилията си (без първото си име), за да се представя. Тогава написа, че от години близките са наясно, но е трябвало време, за да събере смелост да се разкрие и пред света.

Токио 2021, Бен Уитакър, решението му да сложи медала в джоба си и кога британците ще се научат да губят

Медал в джоба или кога британците ще се научат да губят

Боксьорът Бен Уитакър не знае как да губи

Но това далеч не първият медал от Олимпийски игри за Куин, а втори - след бронза от Олимпиадата в Рио през 2016 г.