Всички фенове на книгите на Анджей Сапковски за вещера Гералт от Ривия очакват с нетърпение трети сезон на сериала, което трябва да се случи по някое време догодина.

The Witcher сезон 3, The Witcher: Blood Origin и кога ще видим двата сериала

Ето кога ще видим трети сезон ан The Witcher

И кога сериалът за предисторията му - The Witcher: Blood Origin

Но на този фон разбираме още две новини. Първата е, че ще има и четвърти сезон, но това не е чак толкова голяма изненада, познавайки книгите и най-вече броят им.

По-голямата изненада идва от Хенри Кавил, който използва профила си в Instagram, за да обяви, че трети сезон ще бъде негов последен в ролята на Гералт от Ривия.

Кавил не пояснява каква е причината за напускането му на сериала, но пък посочва кой ще го замести, защото все пак шоуто трябва да продължи. Оказва се, че в главната роля от четвърти сезон ще видим Лиъм Хемсуърт.

Тази новина идва на фона на друга, а именно, че Хенри Кавил се връща в ролята на Супермен. И докато не е ясно кога ще видим нов филм за супергероя на DC, е напълно възможно актьорът да се е отказал от The Witcher, просто защото участието му в сериала би направило невъзможно заснемането на филм за Супермен.

Голяма част от феновете на книгите и сериала съвсем резонно останаха разочаровани от големите промени и размествания на главни роли. Като една от фенските теории в социалните мрежи е, че Кавил не е останал доволен от сценария за четвърти сезон.

Don't Look Up, The Witcher и кои филми и сериали са се гледали най-много в стрийминг платформата по празниците

Какво се гледа най-много по празниците в Netflix

Изненадите липсват

Нещо, в което може и да има резон. Особено ако си припомним думите му от края на миналата година през The Hollywood Reporter, че ще участва в сериала, докато се разказват страхотните истории, които почитат работата на Сапковски по книгите.