Животът на британското кралско семейство е изпълнен с емоции, драматични обрати и неизменното чувство за дълг. Именно тези неща карат милиони хора по света да се вълнуват със случващото се в него.

The Crown заснеха сватбата на Чарлз и Камила

Сериалът, в който ще видим сватбата на Чарлз и Камила

Предстои да видим финалния шести сезон

Точно тези неща са и в основата на един от най-успешните сериали на Netflix The Crown. В продължение на пет сезона до момента проследихме възкачването на кралица Елизабет Втора на престола, трудностите и радостите в управлението на кралството, както и в семейството й.

Шестият и финален сезон на сериала ще бъде излъчен в края на тази година, а стрийминг платформата обяви и премиерни дати. Да, дати - за първи и последен път епизодите в сезон на The Crown ще бъдат разделени на две части.

Първите четири епизода ще проследят зараждането и развитието на връзката между принцеса Даяна и Доди Ал Файед, както и смъртта им при катастрофа край Париж. Както нееднократно поясниха, създателите на сериала няма да покажат на екран самата катастрофа.

В останалите шест епизода ще видим как принцовете Уилям и Хари се справят с трагичната загуба на майка си, както и запознанството на Уилям с Кейт Мидълтън. Както и сватбата на принц Чарлз и Камила.

Ролята на кралица Елизабет се изпълнява от Имелда Стонтън, Джонатан Прайс е принц Филип, Елизабет Дебики - принцеса Даяна, а Доминик Уест - принц Уилям. Ед Маквей и Мег Белами са Уилям и Кейт.

Първите четири епизода на The Crown ще започнат излъчването си в Netflix от 16 ноември, а останалите шест - от 14 декември.