Да обикалят света е най-голямата мечта на мнозина. Но не малко са и тези, които смятат, че това е мисия невъзможна, когато в уравнението има и деца. Виждали сме обаче не един и два примера, които доказват противното. И всяко пътуване може да бъде както кошмар, така и истински рай - зависи от нагласата и подготовката.

Лесли МакНеър - жената, обиколила 80 страни за девет години с по 10 долара на ден и без смартфон

Жената, обиколила 80 страни за девет години без смартфон и с по 10 долара на ден

Да бъдеш тук и сега - на стотици места по света

В това ни убеждава и едно семейство, което има над 2.9 милиона последователи в Instagram. Джесика и Гарет Гий стоят зад профила The Bucket List Family. Те са травъл журналисти и родители на три деца - Дороти, Манила и Калиан, които също имат свои профили в социалните мрежи.

Като малка Джесика не пътува особено със семейството си и най-запомнящото се приключение за нея е посещението на Дисниленд във Флорида. Затова и тя никога не си е мечтаела да обиколи света. Но апетитът идва с яденето и колкото повече пътува, толкова повече има желание да го прави.

Двамата с Гарет са семейство от 2009 г. Запознават се по време на църковна служба във Владивосток. А през 2014 г. той продава приложението Snapchat което е създал, за 54 милиона долара, и е твърдо решен да скъса с работата в офис. Тогава съпрузите са в "странна ситуация" и не знаят много какво да правят с живота си след тази голяма промяна и рязко забогатяване.

Така стигат до решението да започнат да обикалят света и да се запознават с нови култури. С планирането на пътуване до Югоизточна Азия се ражда и идеята да създадат профил в социалните мрежи, в който да споделят преживяванията си - The Bucket List Family. Те смятат, че това е перфектният начин да съчетаят нейните познания в маркетинга и неговите креативни умения.

Семейството решава да остави милионите от продажбата на приложението като спестявания, и продава голяма част от покъщнината си, с което събира 45 хиляди долара - достатъчен начален капитал за започване на приключението.

Тогава намерението им е да попътуват няколко месеца, да посетят Тайланд, Сингапур, Нова Зеландия и Австралия. Но след кратко връщане у дома решават да продължат с пътувания. По това време Джесика и Гарет имат само две деца, а третото се ражда през 2015 г. Така за общо осем години успяват да посетят цели 93 страни.

След като натрупват толкова голям опит, семейството пътешественици могат да дадат своята оценка на местата, на които са били. Те определят държавата в Централна Америка Белиз като много подходяща дестинация за семейства. Препоръчват и Аляска за всички, които търсят необичайни приключения със своите наследници, защото могат да ловят риба и да се докоснат до дивата природа, пише CNN.

Освен това днес Джесика и Гарет са категорични, че предпочитат дългите пътувания пред кратките, защото ги карат да се чувстват много по-уморени след това. Когато са някъде за месец, два или пък шест, те успяват да си изградят рутина и да се почувстват като у дома. А и количеството багаж е едно и също. Тя прекарва цялата си трета бременност в път и въпреки че не й е никак леко, успяват да се посетят доста места за тези девет месеца.

Съпрузите нито за момент не съжаляват, че пътуват с децата си. Винаги ги включват в подготовката за пътуванията, дават им сами да си подготвят багажа и така за тях всичко е едно голямо приключение, а стресът е в пъти по-малко. Освен това пътешествениците знаят колко е важно да останат положително настроение във всяка ситуация, защотото тяхното настроение влияе много на това на хлапетата. Разбира се важно е винаги да имаш и план Б.

А присъствието на пътуващото семейство в интернет пространството далеч не се ограничава до Instagram. Те създават свои профили и в YouTube, и в TikTok, и постепенно започват да получават приходи от рекламодатели. А на последователите си дават много ценни съвети как да пътуват и да пребивават на различни места максимално икономично.

Това, което най-много липсва на Джесика и Гарет, когато са на път и в различни държави, са техните близки приятели. Затова след като виждат по-голямата част от света, решават да се върнат обратно у дома. Но и това не се оказва лесна задача.

Лони Джеймс - жената, която обикаля света, за да се среща с мъже от различни страни

Жената, която обикаля света, за да се среща с мъже от различни страни

34 първи срещи в 19 държави за година

Свикнали да спят всяка вечер в различно легло, те първоначално редуват спалните в дома си, за да не губят това усещане, което явно им липсва. Днес не спират да планират поредното пътуване, но вече се ограничават в рамките на няколко месеца.