Лони Джеймс се качва на полет от щата Вашингтон до Лондон миналата година със сак, раница и нетрадиционен маршрут. Краят на март е и нейният план е прост: да пътува по света и да излиза на среща с местен във всяка страна, която посети. Дни след като пристига в Лондон, тя влиза в Tinder и си урежда първа среща с мъж с френски и британски произход, който обича да пътува.

Ча Са-Суун - жената, която взе шофьорска книжка след 960 опита

Жената, която взе шофьорска книжка след 960 опита

И инвестира над 12 500 евро

Халба бира с него в пъб близо до Тауър Бридж се превръща в петчасова вечеря и дълги разговори за минали пътувания. Тя никога повече не се среща с този човек, но така започва нейното пътуване - без конкретен маршрут в ума. Лони казва, че през изминалата година е използвала Tinder, Hinge и Bumble, за да отиде на 34 първи срещи в 19 страни.

Има 13-часовата среща в Кайро по време на свещения месец Рамадан с мъж (и първата с мюсюлманин), който я очарова с лъчезарната си усмивка и цитати от "Приятели" в профила му в Tinder. Следващата й среща е с друг египтянин в Александрия, който ѝ съобщава, че е сгоден и прекарва времето в разкази за минала любов.

"Той очевидно имаше нужда от някой, който да го изслуша, без да го съди", разказва Лони. "Имала съм невероятно интимни и уязвими разговори с хора. Има нещо специално, което се случва, когато хората знаят, че никога повече няма да те видят."

Верона я отвежда при очарователен музикант на класическа музика, който я разхожда със скутер и й прави нощна обиколка на многото исторически места в града. Има и катастрофално излизане в Турция с мъж, който се ядосва, когато тя отхвърля физическите му забежки и я оставя в магазина му за парапланеризъм, обещавайки да се върне. Така и не го прави. След като го чака с часове в буря, Лони прекарва нощта на пейка в магазина.

Последната й среща е с южноафриканец в Кейптаун, който вади тесте карти по време на вечеря и продължава да прави фокуси с часове. Но Лони, сега на 40 г., смята, че дори лошите срещи са запомнящи се - всички те са я научили на нещо.

 Евгения Емералд, Евгений Стипанюк и любовната им история от фронта в Украйна

Сватба с оръжие в ръка

Една любовна история от фронта в Украйна

"В миналото гледах на срещите като на пропуск или провал. Ако изляза с някого на среща и тя не завърши с целувка за лека нощ или не приключи на втората среща, го смятах за провал. Вече не мисля за това. Сега осъзнавам стойността на това да ида на среща и да бъда толкова благодарна, че някой ми отделя от времето си и споделя историята си с мен", разкрива пред CNN Лони.

Решението на Лони да тръгне на самостоятелно пътуване е породено от трагедия. Тя наблюдава как майка й се бори с Алцхаймер от 48-годишна възраст до смъртта й преди година и половина на 63. Това подтиква Лони да се възползва от момента и да се впусне в своите приключения.

Лони, която не е омъжена и няма деца, започва да спестява за пътуването си две години преди смъртта на майка ѝ през октомври 2021 г. Тя се мести от Сиатъл в Спокейн, Вашингтон, наема по-евтин апартамент и си намира съквартирант. По-късно продава всичките си неща и заживява при родителите си, за да прекара време с болната си майка през последните ѝ дни.

Лони няма възможността да сподели плановете си за пътуванията с майка си, преди да умре, но си спомня ключов съвет, който тя ѝ дава преди Алцхаймер да отнеме способността й да общува.

"Разказах й за едно момче, което харесвам, и тя ми каза да се уверя, че обича да пътува толкова много, колкото и аз. Това беше наистина въздействащо, че в разгара на болестта си тя знаеше колко важно е това за мен ... когато търся партньор."

Лони публикува своя опит и приключения в блог, във Facebook и Instagram с хаштаг #ADAteinEveryCountry, където много жени предлагат коментари и съвети. Като жена, пътуваща сама, тя казва, че винаги внимава за безопасността си. Споделя местоположението си с приятели, не пие много алкохол, уверява се, че телефонът й е зареден и използва приложение за споделяне на превози, за да може сама да тръгне от срещата.

Мери и Марк - историята на една украинка и един американец, които откриват любовта

Любовната история на една украинка в Америка

Как Мери открива щастието

Общува с мъжете чрез приложенията за запознанства и не дава телефонния си номер преди да се види с човека лично и да го прецени. Освен това никога не позволява на мъжа, с когото ще се вижда, да я вземе от мястото, където е отседнала.