След успеха на "Опашката" - постановката, която получи "Аскеер" за най-добро представление тази година, авторът Захари Карабашлиев поставя втората си пиеса.

Театър “София”, “Следвай театъра” и кампанията с десет премиери на представления

10 премиери за 10-ти месец

Какво и къде можем да гледаме през октомври

"Талант" е най-новото представление в афиша на плевенския театър "Иван Радоев", което имаше своята премиера в града през септември. Този месец обаче му идва ред да се изиграе за първи път и на софийска сцена.

В "Théatro отсам канала" за първи път на театралната сцена заедно ще видим Александър Алексиев и Стоян Дойчев, които ще влязат в ролята на братя. Те ще пренесат публиката в нощта на най-самотния рожден ден на един провален куклен актьор, който изненадващо е посетен от брат си - отдавна напуснал родината, за да избяга от правосъдието.

Снимка 591497

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменков

Съвсем естествено, следват въпросите. Защо се е върнал? Какво не могат да си кажат братята?

Оказва се, че те са били разделени от една дълбоко погребана тайна. Ще научим ли обаче и каква е истината за извършеното престъпление, бихме разбрали единствено, ако гледаме представлението.

Любопитното за него е, че е писано специално за актьорите Александър Алексиев и Стоян Дойчев. Авторът Захари Карабашлиев разказва, че първоначално им е казал, че няма как да напише нещо "по поръчка". По-късно го е осенило вдъхновението.

Снимка 591496

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменков

Двамата главни актьори от своя страна пък признават, че между тях се получава едно необяснимо с думи взаимодействие на сцената. Освен помежду си, те ще си партнират и ще разкажат историята в "Талант" и заедно с плевенските актьори Ива Николова и Георги Енчев.

Режисьор на постановката е Василена Радева. Сценографията и костюмите са на Симеон Стоилов, а сценографията на куклите - на Рада Петрова-Андонова. За музика пък е отговорен Милен Апостолов, а за сценичното движение - Анна Кабакова.

Снимка 591498

Източник: Artvent / фотограф: Иван Ерменков

От "Талант" можем да очакваме напрегнат, но и развлекателен разказ за истината и нейното отсъствие. А въздействащият и неочакван финал задава високи очаквания - да промени представа ни за "талант" и неговата истинска цена.

“Орфей”, Йерней Лоренци, Владимир Пенев, Деян Донков, Александра Василева и новата премиера на Народен театър “Иван Вазов”

Деян Донков и Владимир Пенев разказват мита за Орфей

Народният театър с постановка на световноизвестен режисьор

Премиерата на "Талант" на сцената на "Théatro отсам канала" е на 16.10. (неделя) от 19:30 ч.

Цялата информация за представлението е тук.