Напоследък всички говорят за надигащата се културна вълна халю, без да отчитат какво се случва в родната й страна Южна Корея. И ако досега си мислихме, че чрез Nеtflix сериалът Squid Game е на гребена на вълната в по-голямата част от света, но не и родината си, то сме били в пълна заблуда.

Squid Game, Netflix и колко пари са спечелили от сериала

Милионите, които Netflix спечели от Squid Game

На това му се казва добро попадение

Костюмите на охраната от сериала вече отдавна са хит сред почитателите на американския празник Хелоуин. Но трудолюбивите поданици на Южна Корея са видели друго в тях. 

Преди дни десетки хиляди южнокорейски работници обличат точно такива , за да привлекат внимание и да бъдат чути от управляващите.

Протестиращите са били близо 80 000, а броят на градовете, в които те излизат на митинг - 13. И явно гневът им е достигнал предела или просто са по-креативни, защото са пренебрегнали призивите на правителството за ограничаване на стачките.

Според официалните разпоредби в Южна Корея не е позволено масовото струпване на повече от 99 души.

Южна Корея, халю и защо Оксфордският речник на английския език включи 26 корейски думи

Докъде стигна кулутрната инвазия на Южна Корея в ежедневието ни

Колко и кои са някои от корейските думи в английския речник

Подобно на героите, мнозина в Южна Корея сравняват сериала с начина си на живот, който се движи на ръба на оцеляването им. Най-малкото защото "работят средно 44.6 часа в седмицата", съобщават още от Dazed. И това е само една от многото причини да стачкуват.