След смъртта на кралица Елизабет на 8 септември във Великобритания беше обявен период на траур, който ще продължи малко след погребението й. Някои бизнеси, организации и отделни хора обаче стигнаха до крайности в отбелязването му.

Принц Уилям, процесията с ковчега на баба му кралица Елизабет и как това е събудило спомени за смъртта на майка му

Скритата травма на принц Уилям

Какво разкри синът на Чарлз и Даяна

Guardian събраха най-куриозните прояви на траур.

Да изгониш гостите си

Веригата ваканционни селища Center Parcs обяви, че в знак на почит към паметта на кралицата гостите, които имат резервация за денят на погребението й... ще трябва да прекарат нощта другаде. Последваха гневни протести за това, че компанията разваля ваканцията на клиентите си и впоследствие решението беше отменено.

Без велосипеди в деня на погребението

Снимка 533192

Източник: iStock

Британската федерация по колоездене посъветва любителите на велосипеда да не се качват на колелата си на 19 септември - денят на погребението на Елизабет II. Впоследствие смекчи мярката си, като помоли да не се провеждат колоездачни състезания, тренировки или по-масови събирания на велосипедисти.

Без звукови сигнали в супермаркета

Веригата супермаркети Morrisons сюрпризира клиентите си на гишетата за самообслужване, като премахна обичайното бибиткане при маркиране на стоката в знак на почит към паметта на кралицата.

Промяна в полетите

Снимка 530335

Източник: EPA/БГНЕС

Пътуващите от или до летище "Хийтроу" в Лондон през отминалата сряда бяха неприятно изненадани, когато полетите между 13:50 и 15:40 часа на 14 септември бяха забавени. Причината: тишина в небето над Лондон за времето, когато траурната процесия с ковчега на кралицата преминава през града. Нещо подобно се очаква да се случи и на 19 септември.

Трактори в траур

Кортежът с ковчега на кралицата от Балморал до Единбург на 10 септември в едно от селата по пътя беше посрещнат с кордон от трактори, подредени в знак на траур.