И Великден, и дългата почивка покрай него са вече е зад гърба ни, а ние вече мислим за следващата ваканция. И понеже знаем, че не сме единствените, ето и какви са възможностите откъм почивни празнични дни, които ни остават до края на 2024 г.

Месец май се очертава сериозно отпускарски, защото предстои и още един дълъг, тридневен уикенд. 24 май е не само неучебен, но и неработен, а за наше щастие се пада и в петък. А ако се нуждаем от по-дълга почивка, можем да си вземем още някой и друг ден отпуска покрай тези събиращи се три.

Следващите летни месеци традиционно минават без официални почивни дни и така до септември, когато ни очакват следващите. 6 септември, на който отбелязваме Съединението, също се пада в петък и така имаме още един дълъг уикенд на разположение, в който да се порадваме на все още топлото време.

Снимка 663857

Източник: iStock

Следващият почивен ден е 22 септември, Денят на независимостта. Тъй като се пада в неделя, получаваме бонус почивен ден в понеделник, 23 септември, тоест отново три почивни дни.

анкета

Планирате ли вече следващата си почивка?

Виж резултати

Да, нямам търпение за следващото пътуване 37.0%

Не, сега си почивам от почивката 19.6%

Вече ми замириса на узо 15.2%

Решавам и тръгвам, не обичам да планирам 28.3%

И след това скачаме директно към коледните празници, които може да ни се струват още доста далече, но пак ще си дойдат неусетно, както всяка година.

Ваканция, почивка и как да оцелеем в офиса след отпуска

6 трика как да оцелеем в офиса след отпуската

И то без никой да разбере, че все още сме духом на плажа

През 2024 г. почивни празнични дни са 24, 25 и 26 декември, които се падат вторник, сряда и четвъртък. Затова отсега може да си пуснем отпуска в понеделник и петък (на 23 и 27 декември) - със сигурност ще има и други желаещи.