Петък е и няма как да не започнем с Rammstein. Причината е, че дългоочакваният нов албум на германските индъстриъл метъл величия излиза днес, 29 април. Zeit e осми студиен албум на Rammstein. Записите на единадесетте песни в албума са направени в студиото La Fabrique Studios във Франция с продуцента Олсен Инволтини.

Кадърът за обложката на албума е дело на канадския музикант Брайън Адамс и е направен на стъпалата на внушителния паметник на въздушните изследвания в Аеродинамичният парк на университета Хумболт в Берлин-Адлерсхоф. Днес групата сподели и новият им официален видеоклип към песента "Angst". 

Емели Санде, The Smile, Брайън Мей, Wzolf, Jubel - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Емили Санде до Брайън Мей

Рязко сменяме стила и се отдаваме на пачанга ритми, защото Шакира е не само радост за ухото, но и за окото. Колумбийката си колаборира с латино певецът и автор на песни Раул Алехандро в новия си сингъл "Te Felicito".

Регетон парчето излиза заедно с музикално видео, което показва как певицата създава своя идеален мъж, който се оказва не друг, а именно пуерториканският артист.

Чакането приключи, защото Сам Смит най-накрая се завръща на музикалната сцена с нов сингъл. "Love Me More" е откровенатa изповед на изпълнителя за връзката със себе си, която разказва за пътя към щастието и себеоткриването. 

Дебютният албум на Сам Смит - In The Lonely Hour e с отличие за най-продаван дебютен албум на десетилетието, а след премиерата му през 2014 г. изпълнителят е продал над 33 милиона албума, общо 227 милиона сингъла и е натрупал над 40 милиарда слушания в дигиталните платформи.

Ед Шийрън пусна официално видео към парчето "2step" с Lil Baby - една съвсем нова версия на песента, чийто оригинал е от мулти платинения му албум от 2021 г. "=".

Говорейки за видеото, Ед Шийрън споделя - "Заснех видеото към "2step" в град Киев, Украйна, преди да са започнали опустошителните действия на насилие. Това беше първият път, когато посетих страната, и се почувствах толкова добре дошъл по време на престоя си там - всички от екипа на продукцията до многото хора, които срещнах през почивните си дни. Украйна е горда и решителна страна и аз съм благодарен, че имах възможността да снимам там." Британецът обяви, че всички приходи от песента ще отидат в помощ на бежанците от Украйна.

Lizzo, Maneskin, The Weeknd, Celeste, Hug or Handshake - 5 нови песни тази седмица

5 нови песни тази седмица

С достойно българско участие

Завършваме с Контрол, които представиха нов видеоклип. Песента "Шанс за земята" е част от новия албум на бандата "Червената книга". Видеото на "Шанс за Земята" в анимационно, а част от рисунките, освен тези Владимир Попчев, са на петгодишната Дамяна Кьосовска.

Името на юбилейния албум на култовата българска пънк банда не е случайно. "Червената книга" е истински и директен символ на изчезващия вид музиканти у нас - суровите и смели бунтари, пънк революционерите и тези, които се противопоставят на модите и мейнстрийма.