Докато католическият свят се готви да посрещне Великден, ние събираме пет песни, които ни хванаха... ухото тази седмица.

По традиция започваме ударно с всенародните любимци Maneskin. Италианците се включиха в кампанията #StandUpForUkraine и пуснаха парче срещу руската агресия в Украйна. Най-хубавото е, че абсолютно не са изневерили на енергичния си стил. Браво, рагаци!

The Weeknd също не изневерява на себе си и, по-точно, на продуктивността си - имаме чувството, че издава по парче на седмица. Шегата настрана, но причината да обърнем внимание на новата му песен е присъствието на прелестната Хо Йон-юнг - актрисата от Squid Game, във видеото. Както и на Джим Кери.

А сега към нещо по-лирично. Селест, която е една от обещаващите млади звезди на нео соул музиката, пуска кратка, но много красива песен. Пиано и гласа - понякога имаме нужда точно от това.

Ако пък имаме нужда от танци и повдигане на духа, можем да разчитаме на Lizzo. "About Damn Time" e част от предстоящия й да излезе албум Special, който очакваме в средата на юли.

Албумът на Hug or Handshake излезе още миналата година, но една от най-обещаващите нови български групи продължава да ни радва със сингли от него. Време е за третия - видеото на "Jacuzzi Heart" е своеобразно продължение на историята от предните два "Natural Phenomena" и "Once Upon a Pink Sedan".