Бразилците са добре известни с понякога странните имена, които носят или дават на децата си. Достатъчно е да си припомним наскоро приключилото Световно първенство по футбол и голмайстора Ричарлисон например.

Мондиал 2022, Ричарлисон, голът му срещу Сърбия и последователите, които е спечелил след него

Един гол срещу Сърбия, и толкова много последователи

Ричарлисон удари джакпота

Или да погледнем имената на някои от арестуваните при скорошното нахлуване в правителствени сгради в Бразилия - сред тях има Бах, Моцарт, Маркс, както и Роземейре (розмарин) и Давиджи (побразилчена форма на Давид).

На този фон е странно, че един от популярните изпълнителни в страната - Сеу Жоржи, не може да кръсти детето си, както е решил. А именно - Самба. Преди седмица 52-годишният музикант се сдоби със син с настоящата си партньорка Карина Барбиери.

Жоржи с майката на детето си

Източник: GettyImages

Жоржи с майката на детето си

Сеу Жоржи, чието истинско име е Жоржи Марио да Силва, е отишъл да регистрира сина си в регистъра на Сао Пауло, но му е било отказано детето да се казва Самба с обяснението, че това е "необичайно" име, пишат G1 Globo.

Самият Жоржи неведнъж е заявявал намерението си детето му да се казва именно Самба, защото популярният бразилски стил музика е синоним на културата на страната, както и на африканското културно наследство, към което се причислява и самият музикант.

Наистина историята с името на детето му е куриозна, особено на фона на имената на трите деца на друг бразилски изпълнител. Жозе Мигел Порфирио е кръстил отрочетата си Ксерокс (Xerox), Фотокопие (Fotocópia) и Нотариално заверено (Autenticada) и не е имал проблем със служителите в регистъра, пишат Guardian.