Тишърт със супергероите на Marvel, с героите от "Междузвездни войни" или дори с плаката от класиката "Апокалипсис сега" на Копола. Виждали сме подобни тениски безброй пъти, но попадали ли сме на такива с изображения от български филми?

Карикатуристът на "Труд" и "Прас-Прес" Росен Йорданов за карикатурата, виното и суетата на изложбите

Росен Йорданов за карикатурите, виното и суетата на изложбите

Да отразяваш актуалното на деня с една рисунка

Вече да. Виновникът е художникът и графичен дизайнер Росен Йорданов, който още през 2016 г. представи изложба със собствени интерпретации на любими родни филми. А от няколко седмици част от тях са отпечатани и върху тениски.

Така може да крачим гордо по улиците с плакатите на "Оркестър без име", "Вчера", "Дами канят", "Специалист по всичко", "Любимец 13", "С деца на море" и "За къде пътувате" на гърди. Това са и филмите от детството на Росен, гледани тогава на черно-бял телевизор.

Снимка 634747

Източник: Facebook/rossen.jordanov.1

"Тези филми до някаква степен са изградили моя светоглед, естетика и дори чувство за хумор", казва той и изразява надеждата си, че по-младите хора ще харесат дизайна, дори и да не са гледали въпросните заглавия, което пък "ще ги накара да поровят в килера на българското кино".

Снимка 634745

Източник: Facebook/rossen.jordanov.1

При всички положения илюстрациите, вдъхновени от "Дами канят", "Оркестър без име", "Вчера" и останалите четири заглавия носят послания, които биха говорили и на онези, които не са гледали филмите.

Снимка 634746

Източник: Facebook/rossen.jordanov.1

А Росен вече има и план за бъдещето на серията си тишърти. "Надявам се да изместя модни брандове като Philipp Plein и Michael Kors, но срещу Versace няма да ритам", коментира той с усмивка. Извън шегата, колекцията със сигурност ще се обогати и с още плакати към други български филми. Любимите на Росен са "Оркестър без име", "Всичко е любов" и "Мера според мера".

Снимка 634748

Източник: Facebook/rossen.jordanov.1

Тениските са налични в черно и в бяло, в размери S, М, L и XL. Една от тях може да има всеки, който пожелае, през профила на Росен във Facebook.