Футболът може и да е чудесна игра, която да забавлява милиони хора по света, но за съжаление не може да се отърси от расизма.

Ръсел Уестбрук, мачът между Оклахома Сити Тъндър и Юта Джаз и един расистки скандал

Как баскетболист се замеси в расистки скандал

Ръсел Уестбрук срещу фен на Юта Джаз

Не са единични случаите на прояви на расизъм по стадионите, а те вече обхващат и телевизията. Италианският спортен канал TopCalcio24 направи огромен гаф в коментарното си предаване Qui Studio a Voi Stadio.

На гости на предаването беше спортният журналист и анализатор Лучано Пасарини, който обсъждаше влиянието на Ромелу Лукаку както върху Интер, така и върху цялата Серия А. 

Откакто белгийския национал се присъедини към миланския гранд е реализирал два гола в три изиграни мача, с което помага на новия си клуб да започне силно сезона. 

Пасарини започна коментара си с това, че Ромелу Лукаку е най-добрият трансфер, който Интер можеха да направят. Допълни също така, че в момента не вижда друг играч като него в цялото първенство. Според Пасарини, Лукаку е от онзи тип футболисти, които са способни да влачат отбора си на гръб.

Франция, Албания, Еманюел Макрон, гафът с химна и защо президенът се извини

За какво се извини президентът на Франция

Мачът между Франция и Албания няма да се запомни с играта

Тогава обаче дойде и големият гаф на спортния журналист. Той каза следното: "Този човек може да те убие в единоборство, ако се опиташ да го предизвикаш, ще се озовеш на земята. Единственият начин да го спреш е да му кажеш - Ето ти 10 банана, които да изядеш..."

Златан Ибрахимович, ЛА Галакси и защо всички се шегуват с футболиста

Защо всички се шегуват със Златан Ибрахимович

Златан е недосегаем

80-годишният Лучано Пасарини бързо осъзна какво е казал и се извини, но това не беше достатъчно. Малко по-късно режисьорът на предаването обяви, че Пасарини повече няма да бъде част от предаването заради изказването си, пише The Independent. Много вероятно е журналистът да се е пошегувал, но не може да казва подобни неща в ефир.