Живеем във времена, когато готвачите са суперзвезди, а кулинарните предавания отдавна излязоха от скучната атмосфера на телевизионното студио, за да тръгнат да обикалят по света в търсене на нови вкусни изкушения.

Дейв Майърс от кулинарното предаване "Рокери лакомници" и новината за смъртта му

Дейв Майърс от "Рокери-лакомници" загуби битката с рака

Новината е споделена от колегата му Сай Кинг

Именно смесицата между живописно информиращо предаване за пътешествия и кулинарно шоу с рецепти спечели на "Рокери лакомници" (Hairy Bikers в оригинал) милиони фенове по света. Водещите му Дейв Майърс и Саймън Кинг показаха, че са не само чревоугодници, но и моторджии с вкус към приключенията.

Точно заради това освен кулинарните пътувания на мотор из родната им Великобритания, Майърс и Кинг имат и още няколко предавания, в които обикалят Азия и Южна Европа, както и издадени десетки кулинарни книги.

Снимка 663807

Източник: 24Kitchen

За съжаление в края на март 2024 г. дойде новината за смъртта на Дейв Майърс, който почина на 66-годишна възраст от рак. Нови сезони на "Рокери лакомници" едва ли ще има, но поне можем да прегледаме отново старите.

Снимка 663808

Източник: 24Kitchen

През май имаме чудесна възможност за това - по 24Kitchen започва излъчването на първи сезон на "Рокери лакомници на запад". В него ще видим Майърс и Кинг в изследване на кулинарните постижения по западното крайбрежие на Обединеното кралство.

"Рокери лакомници на запад" е от 20 май всеки делничен ден от 14 ч. по 24Kitchen.