В морето от разнообразни кулинарни програми, шеф-готвачи звезди и познати от други сфери лица, които са решили да се отдадат на храната, не е лесно да се отличиш. Кулинарната поредица на ВВС "Рокери-лакомници" (Hairy Bikers) обаче не напомняше никоя друга.

Гордън Рамзи, Bank Balance, BBC One и защо шеф-готвачът стана водещ на шоу, но не кулинарно

Гордън Рамзи влиза в шоубизнеса

И няма нищо общо с кулинарията

В нея наблюдавахме пътешествията на Сай Кинг и Дейв Майърс с мотоциклет в търсене на най-страхотните храни в родната им Великобритания и по света. Талантливи готвачи и експериментатори, те се превърнаха в третите най-популярни кулинари на Острова след Джейми Оливър и Найджела Лоусън.

Вчера обаче феновете им останаха покрусени от новината за смъртта на Майърс. 66-годишният готвач е починал, заобиколен от семейството и приятелите си в дома си на 28 февруари. Преди две години той съобщи, че е болен от рак, без да уточнява какво точно е заболяването му.

"Всички, които познаваха Дейв, са съкрушени от смъртта му", написа и колегата му от "Рокери-лакомници" Сай Кинг в Instagram. "Не съм сигурен, че можа да опиша с думи как се чувствам. Най-добрият ми приятел тръгна на пътуване, в което засега не мога да го последвам", допълни той.

Кинг използва публикацията, за да благодари за всички съобщения, получени от феновете на предаването му, които изказват съболезнования за смъртта на Дейв Майърс. В България "Рокери-лакомници" се излъчва по 24 Kitchen.