Остава по-малко от седмица до Коледа, а ние сме решили да се заредим с подобаващо коледно настроение въпреки всичко. Затова и трите заглави зя днес са посветени на празника.

Снимка 510340

Източник: Сиела

"Перфектният подарък"

Карън Суон стана популярна с "Коледна тайна", "Парижка тайна" и "Римска тайна"- романтичните си романи, които успяват да ни пренесат в едни по-красиви светове, където всичко свърша щастливо. Същото ще направи и новата й коледна книга. Това е историята на Лора - майсторка на бижута, която бяга от призраците на миналото си. Една мистериозна поръчка ще промени всичко в живота й.

Изд. Сиела, 18.90 лв.

Снимка 510339

Източник: Enthusiast / колаж / Ирена Игнатова

"Дванайсет коледни дни с героите на Роалд Дал"

Ако се чудим с какво да занимаваме децата в дните около празниците, може да разчитаме на идеите на единственият и неповторим Роалд Дал. Авторът на "Чарли и шоколадовата фабрика", "Вещиците" и "Джеймс и гигантската праскова" е тук с идеи за празнични занимавия като правене на пай с брюкселско зеле, писане на злокобни късметчета и рисуване на костенурки.

Изд. Еnthusiast, 12 лв.

Снимка 510338

Източник: Еднорог / колаж / Ирена Игнатова

"Коледното яйце"

Какво е Коледа без история за перфектното убийство, чието разследване ще ни държи будни до малките часове? Мери Кели ни поднася точно това в най-добрите традиции на британските криминални романи. Убита руска княгиня в Лондон, изчезнало яйце "Фаберже" и инспектор Брет Найтингейл заедно със сержант Бедоус ни гарантират напрежение до последната страница.

Изд. Еднорог, 15.90 лв.