Знаем, че консервираните храни не са от най-полезните. Със сигурност не бива и да прекаляваме с консумацията им, но пък спестяват време, а това не е малко.

Риба тон, Кийоши Кимура и колко струва най-скъпият атлантически червен тон

Как изглежда риба тон за близо 2 милиона долара

На това му се казва скъпа риба

Консервираната риба тон става както за салати, така и за добавка към различни видове паста. От Real Simple горещо препоръчват да опитаме рецептата им за бързи кюфтета, в които именно тя е главният герой.

Сервират се с прочутия френски сос ремулад, който се приготвя главно от майонеза, а в случая добавяме магданоз, горчица и малко сос от лют пипер.

Снимка 532639

Източник: iStock

Сосът ремулад се комбинира чудесно и с ястия от месо и морски дарове. Среща се в най-различни варианти - в американския щат Луизиана добавят и целина, а в Дания включват куркума, нарязан на ситно карфиол и зеле. Real Simple обаче предлагат друг вариант.

Какво ни трябва за кюфтетата и соса

  • 1 консерва с риба тон
  • 1/2 ч. ч. нарязан пресен лук (6 стръка лук)
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 1/2 ч. ч. панко (галета в японски стил)
  • 1 2/3 ч. ч. майонеза
  • 3 с. л. олио
  • 1/4 ч. ч. нарязан пресен магданоз
  • 1/4 ч. ч. кисели краставички
  • 1 с. л. едрозърнеста горчица
  • 1 ч. л. сос от лют пипер (може и Табаско)

Какво ги правим

В средна купа смесваме рибата тон, пресния лук, солта, черния пипер, една чаша галета и една чаша майонеза. Разбъркваме хубаво, разделяме сместа на четири и оформяме същия брой кюфтета.

Овалваме ги в останалите галета и започваме да ги пържим в предварително и силно нагорещено олио.

Държим ги в тигана, докато придобият златист цвят, като ги обръщаме, за седем-осем минути на всяка страна. Преди да ги сервираме, е добре да ги оставим за малко върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина от тях.

Сос Болонезе без месо, талиатели и рецептата за вегетарианския вариант от главния готвач Ерик Рипeр

Как да си приготвим сос „Болонезе“ без месо

По рецепта на главния готвач Ерик Рипeр

С останалата майонеза - точно 2/3, приготвяме соса ремулад. Смесваме я с магданоза, горчицата и соса от лют пипер. И сме готови.