Куклата Барби отдавна се е превърнала не само в идеал за милиони малки момиченца по света, но и в символ на американската поп култура. Затова никак не е учудващо решението на режисьора Грета Гъруиг да посвети цял пълнометражен филм на емблематичната играчка, поставяйки я в главна роля.

"Барби", Марго Роби, Райън Гослинг и първи тийзър на филма

Първи причудлив тийзър на "Барби"

Една кукла е над всички останали

Още през изминалата 2022 г. година бе обявено, че продукцията е в процес на подготовка и заснемане. Януари бе представен тийзър, който даде първи поглед към филма, а сега вече е налице и официалният трейлър. И няма как да не побързаме да го прегледаме, предвид че в него ще видим Марго Роби.

На австралийската актриса е поверена главната роля на Барби. До нея неотлъчно пък е половинката ѝ Кен, в която се превъплъщава Райън Гослинг. И ако се вгледаме в трейлъра, няма как да не ни направи впечатление сладникавата стилистика - всичко е подчертано розово, крещящо ярко и цветно. "Захаросани" са дори и безсмислените диалози между героите.

Но, това е светът на Барби. Да живееш в него означава да бъдеш съвършено същество на перфектно място. Освен ако нямаш екзистенциална криза. Или пък си Кен - както гласи слогана къмфилма.

Интересът към предстоящата продукция е наистина огромен, уточняват от People. Дълго време се говореше за големите хонорари, които получават двамата актьори за участието си. Спрягат се суми от около 12.5 млн. долара за всеки един от тях.

Впоследствие вниманието бе насочено към сладките, но доста абсурдни костюми, с които те се появяваха на снимачната площадка. Марго и Райън трябваше да носят каубойски екипи или пък да се пързалят с ролкови кънки, облечени в ярки флуоресцентни тоалети. Стотици снимки на двамата в този вид бяха разпространени впоследствие в мрежата, а Гослинг сподели колко се е забавлявал от всичко това и най-вече от бурната реакцията на случайните минувачи.

Марго Роби, Райън Гослинг, “Барби”, снимките от филма, които станаха известни и защо актрисата се е чувствала унизена

Най-унизителният момент за Марго Роби

Светът на Барби не е чак толкова розов

А още когато се появи новината за филма, в интервю за британския Vogue Марго Роби говори за предполагаемите нагласи на публиката. "Когато чуят името Барби, пред хората изниква доста едностранна представа. Но нещата се променят, когато разберат, че режисьор е Грета Геруиг. Нейният подход е наистина уникален, така че публиката няма как да остане разочарована", допълни актрисата.

"Барби" ще бъде по кината от 21 юли, 2023 г.